Nieuwsberichten van Roos Reijbroek

Vies van seks

'Ik vind het rommelig en heb een afkeer van lichaamssappen. We vrijen bijna nooit, ik houd het af. Hoe kom ik van dit onfrisse gevoel af en hoe kan ik seks weer plezierig maken?' Roos weet raad.

Lees verder

Uit de kast als bi

'Ik sta te boek als lesbisch en dat klopte ook, tot voor kort. Nu voel ik me namelijk steeds meer aangetrokken tot mannen en ik houd dat angstvallig geheim want ik ben bang voor de reacties.' Roos weet raad!

Lees verder

Kerstspecial - Roos weet raad

Mix de potentiële sociale druk van een kerstdiner, misschien een lading glühwein en wat ongemakkelijke familiedynamieken: Proost op een dappere kerst en een voorspoedig, licht nieuwjaar!

Lees verder

Ik wil meer

'Ik wil met anderen ook dingen delen, intimiteit, een speciale band. Dat betekent niet dat ik weg wil bij mijn vrouw, maar ik wil gewoon meer in mijn liefdesleven.' Hoe bespreek je polyamorie? Roos weet raad.

Lees verder

Stoppen met seks

'Mijn vriendin wil stoppen met seks. Wat bezielt iemand om zo'n statement te maken? Zegt dit iets over de toekomst van onze relatie?' Roos weet raad.

Lees verder

Uit de kast in de klas?!

Ik zou mijn leerlingen graag vertellen dat ik lesbisch ben maar ik ben bang dat ik in de gangen nageroepen word of 'vieze pot' naar mijn hoofd krijg. Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Lees verder

'Je bent mijn moeder niet'

'Elke avond gaat er een fles wijn doorheen en ze eet chips bij het leven; ik denk dat mijn vriendin depressief is en maak me zorgen. Zou het na corona beter gaan?' Roos weet raad.

Lees verder

Relatieroltrap

Is het coronavirus een goede reden om te gaan samenwonen? Roos weet raad: Als je transparant bent naar elkaar over je motivatie, is elke reden een goede.

Lees verder

Seksuele beleving

Neem je verlangens serieus en val jezelf niet af door ze te onderdrukken. Besteed vooral méér, en niet minder aandacht aan je seksuele binnenwereld. - Roos weet raad.

Lees verder

'Het is hier geen hotel'

'Door COVID-19 wonen volwassen stiefkinderen weer thuis, ik voel me een egoïst als ik zeg dat dit niet het leven is wat ik voor ogen had.' Roos weet raad.

Lees verder

Passie of veiligheid?

'Dat ik verliefd word, lijkt langzamerhand bijna een slecht voorteken.' Roos weet raad: Onderzoek je hechtingsstijl, want dat werkt door in je relaties.

Lees verder

Mijn ziekte schrikt af

Roos weet raad: Maak eens een realistische lijst van wat je verwacht van een relatie en richt je leven in volgens die wensen.

Lees verder

Ik kan haar niet loslaten

Roos weet raad: 'Probeer niet te vluchten, maar kijk komende tijd hoe je op een milde manier met je verdriet kunt zijn. Je ervaart een moeilijk aspect van leven en liefhebben.'

Lees verder