#UtrechtPride

Op zaterdag 6 juni zou de Oudegracht volstromen met 50 boten en zou de 4e Utrecht Pride losbarsten, helaas gooide covid-19 roet in het eten: Dit Pride-seizoen moet alles anders en dat geldt voor Prides over de hele wereld. Traditioneel is juni Pride-maand, en deze wordt op 27 juni afgesloten met een groot online event: #PrideInside. (Lees hier meer.)

 Foto's: Utrecht Pride Facebook

In Utrecht bleven de grachten leeg, maar Pride ging door! Burgemeester Van Zanen laat in een videoboodschap weten dat het alle dagen van het jaar 'Utrecht Pride' is (want zo doen we dat in onze inclusieve stad) en dat hij uitkijkt naar volgend jaar, met 50 boten en 200 vrijwilligers. 'Laat jezelf zien op social media,' voegt hij daaraan toe, 'met de hashtag #UtrechtPride!'  

 

 

Liefde is voor iedereen

Op social media vond je op zaterdag dus ook vele shout outs, regenboogvlaggen en foto's van eerdere edities van de Utrecht Pride. Stichting Meer dan Gewenst maakte een leuk filmpje!

Op de dag dat wij als stichting mee zouden varen in de Canal Pride Utrecht vieren wij de liefde. Onze liefde thuis. In welke vorm ons gezin ook gegoten is. Wij zijn Meer dan Gewenst, de Nederlandse stichting voor roze ouderschap. Wij zetten ons iedere dag in voor LHBT's die een gezin wensen of hebben. #utrechtpride

Op zondag 14 juni organiseren zij een online wensouder informatiebijeenkomst en er staan de komende tijd meer online events op de kalender. Meer weten? Bekijk de website van Meer dan Gewenst.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Meisjesjongensmix - Docu

Als je jongen én meisje tegelijk bent, waar hoor je dan bij? Het is de eerste documentaire vanuit het perspectief van een interseksekind. Wen Long (9) vertelt haar verhaal.

Lees verder

Drie-eenheid

Zij & Seks: 'We zijn alle drie heel verschillend maar heel erg gek op elkaar. We hebben een relatie met z'n drieën en alles is bespreekbaar.'

Lees verder

Deux

Nina en Madeleine hebben al jarenlang een liefdevolle maar geheime relatie. Dan slaat het noodlot toe en komt hun geheim langzaam aan het licht… Vanaf deze week in de bioscoop.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden