#UtrechtPride

Op zaterdag 6 juni zou de Oudegracht volstromen met 50 boten en zou de 4e Utrecht Pride losbarsten, helaas gooide covid-19 roet in het eten: Dit Pride-seizoen moet alles anders en dat geldt voor Prides over de hele wereld. Traditioneel is juni Pride-maand, en deze wordt op 27 juni afgesloten met een groot online event: #PrideInside. (Lees hier meer.)

 Foto's: Utrecht Pride Facebook

In Utrecht bleven de grachten leeg, maar Pride ging door! Burgemeester Van Zanen laat in een videoboodschap weten dat het alle dagen van het jaar 'Utrecht Pride' is (want zo doen we dat in onze inclusieve stad) en dat hij uitkijkt naar volgend jaar, met 50 boten en 200 vrijwilligers. 'Laat jezelf zien op social media,' voegt hij daaraan toe, 'met de hashtag #UtrechtPride!'  

 

 

Liefde is voor iedereen

Op social media vond je op zaterdag dus ook vele shout outs, regenboogvlaggen en foto's van eerdere edities van de Utrecht Pride. Stichting Meer dan Gewenst maakte een leuk filmpje!

Op de dag dat wij als stichting mee zouden varen in de Canal Pride Utrecht vieren wij de liefde. Onze liefde thuis. In welke vorm ons gezin ook gegoten is. Wij zijn Meer dan Gewenst, de Nederlandse stichting voor roze ouderschap. Wij zetten ons iedere dag in voor LHBT's die een gezin wensen of hebben. #utrechtpride

Op zondag 14 juni organiseren zij een online wensouder informatiebijeenkomst en er staan de komende tijd meer online events op de kalender. Meer weten? Bekijk de website van Meer dan Gewenst.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Voel jij je veilig?

'Zeg jij er iets van als ik word uitgescholden voor vieze pot?' Amsterdam voert campagne tegen racisme en discriminatie: Kom voor elkaar op.

Lees verder

In de wachtkamer

Het kan niet langer zo, je put jezelf uit. Het is belangrijk dat jij gaat aangeven wat je wilt, dat je jouw grenzen gaat benoemen. | De vrouw op de brug, deel 26.

Lees verder

'Verbied homogenezing'

Verenigde Naties: Conversie therapie moet de wereld uit. Het veroorzaakt groot leed met ernstige gevolgen, zegt expert Victor Madrigal-Borloz.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden