Ik vertrouw haar niet

'Ik woon nu vijf jaar samen met mijn vriendin en tot voor kort dacht ik dat we een goede relatie hadden. Natuurlijk kenden we onze wederzijdse irritaties en maakten we wel eens ruzie, maar dat was dragelijk of we kwamen er met een goed gesprek steeds weer uit. We deden veel samen maar ook dingen apart. Weekendjes weg, eigen hobby's. Die ruimte hadden we beiden nodig en natuurlijk vertrouwden we elkaar.

Helaas is het vertrouwen nu zoek. Mijn vertrouwen dan. Vanuit mijn vriendinnenkring kreeg en krijg ik almaar meer signalen dat mijn lief het houdt met haar collega. Ze worden al te vaak en iets te intiem in het uitgaansleven gezien. Zelf ben ik niet zo'n stapper dus heb ik het echt alleen van horen zeggen. Maar waar zoveel rook is, is vast ook vuur. Ik heb mijn vriendin nu al meerdere keren gevraagd wat er speelt, maar ze blijft ontkennen dat ze een affaire heeft. Ze is onthutst door mijn wantrouwen. Wat zou jij doen?'

 

Geniet van wat jullie samen hebben
'Ik zou mijn vriendin vertrouwen, als ik zag hoe onthutst ze is door de vragen die ik stel. Vriendinnen uit de roze wereld kunnen ook jaloers zijn op het feit dat jij al zolang een relatie hebt en daardoor dingen uitleggen op een manier die niet geheel de waarheid is. Dat gebeurt helaas maar al te vaak. Laat je daarom niet leiden door angst. Laat liefde regeren en geniet van wat jullie samen hebben!' - Rina

Maak je grenzen expliciet
'Wat een verwarrende situatie. Je hoort in de wandelgangen dat je vriendin een affaire heeft, maar zij ontkent dit in alle toonaarden. Vraag jezelf af: welk gedrag van mijn vriendin zou voor mij over de schreef gaan? Is een beetje dronken zoenen met een collega een probleem? Is hitsig dansen met een vreemdeling een brug te ver? Maak dit expliciet voor jezelf, en heb het hierover met je vriendin, zodat jouw grenzen en jullie relatieafspraken helder zijn.
Daarmee is jouw wantrouwen natuurlijk nog niet weg. Hoewel ik een voorstander ben van vertrouwen op elkaars

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden