Rotterdam Pride 2020

Kunsthal wordt episch centrum van de Rotterdam Pride Conference 2020.

De zevende editie van Rotterdam Pride zal een aangepaste maar geen mindere editie worden. De organisatie heeft de krachten voor de conferentie gebundeld met de Kunsthal Rotterdam om bezoekers zoveel mogelijk te inspireren.

Dare To… EMPOWER!

Een van sprekers tijdens Rotterdam Pride Conference 2020 is het bekende Britse model en activist Munroe Bergdorf. Munroe is een inspirator op het gebied van inclusie, feminisme en de transgender community. Een nationaal en internationaal icoon wanneer het gaat om social awareness en vechten voor positieve veranderingen voor individuelen die strijden voor gelijkheid wanneer het gaat om ras, diversiteit, gender en LHBT+ onderwerpen.

Dare To… INSPIRE!

Rotterdam Pride is tevens blij om Alok Vaid-Menon te verwelkomen als een van de sprekers dit jaar. Alok, afkomstig uit New York, is een gender non-confirming schrijver en performance artist. Alok is een poet die de wereld over reist om mensen uit de community te inspireren en heeft dit eerder gedaan bij meer dan 400  universiteiten, festivals en in meer dan 40 landen. 

De conferentie start op 19 september tot en met 22 september en door de maximale capaciteit voor een fysiek bezoek zal de sessie ook online worden uitgezonden. De fysieke bezoeker dient bij reservering een ticket van € 5,- te kopen die vervolgens wordt gedoneerd aan de organisatie Black Queer & Trans Resistance. [Kaarten koop je hier!]

Stichting Rotterdam Pride is een organisatie met een jaarlijks evenement voor de LHBTIQ+ community en vindt plaats van 18 september tot en met 27 september 2020. Het thema dit jaar is 'Dare to'. Met deze campagne wil Rotterdam Pride de LHBTIQ+ aanmoedigen om trots te durven zijn en een stap dichter naar jezelf te zetten. De inspiratie hiervoor komt voort uit activisten en groepen die opkomen voor wie zij zijn en van wie zij houden. Elke DARE van deze personen betekent een stap vooruit in de LHBTIQ+ emancipatie en het gevoel van veiligheid en vrijheid. 

 

Meer info: www.facebook.com/RotterdamPride en Rotterdam-Pride.com

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden