Docu: Dubbele strijd

Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter.

Ze is een van de sleutelfiguren van de Nederlandse anti-racisme beweging. Tijdens Pride vraagt ze aandacht voor racisme, geweld en discriminatie tegen zwarte LHBTI'ers. 

VICE Benelux presenteert een nieuwe documentaire over Naomie Pieter (30), de oprichter van de Black Queer & Trans Resistance en de eerste Nederlandse Black Pride. Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter volgt Naomie in aanloop naar het eerste Black Pride protest.

Black Pride was op 25 juli 2020 – hier lees je meer.

 

In 'Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter' volgt VICE Benelux Naomie terwijl zij Black Pride organiseert; een demonstratie tegen racisme en geweld tegen zwarte queer en trans mensen. Ondertussen vecht zij als zwarte vrouw ook voor een plek in de queerbeweging, en als queer vrouw voor een plek in de Black Lives Matter-movement. Tegelijkertijd krijgt zij bij het organiseren van het protest te maken met de restricties rondom COVID-19 en de hierbij geldende extra politiemaatregelen en beperkende regels van de gemeente.

De documentaire is een portret van een van de sleutelfiguren van de Nederlandse anti-racisme beweging. Als mede-oprichter van politieke actiegroep Black Queer & Trans Resistance, Black Pride Nederland en het inclusieve dancehall feest Pon Di Pride, bouwt zij een eigen, inclusieve plek voor queer BPoC. 

Lisa Lotens, senior editor VICE.com, zegt: 'Bij VICE vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan verhalen uit de LHBTI gemeenschap en de anti-racisme beweging. Naomie is een ontzettend inspirerend persoon en met deze korte documentaire willen wij Nederland een inkijk geven in haar wereld en de strijd die zij voert.'

De documentaire 'Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter' is te zien op VICE.com

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Niet (meer) samenwonen

Het grijpt me nu al naar de keel. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Lees verder

COC Songfestival 2022

De 26ste editie van de 'regenboogliedjes' wedstrijd is komende zondagmiddag, 9 oktober, in het Patronaat in Haarlem. Wie van de tien inzendingen wint dit jaar de grote finale?

Lees verder

Horoscoop oktober 2022

Pittige ontwikkelingen in je liefdesleven, dramatische momenten in je persoonlijke groei en een turbulente zonsverduistering later deze maand: Wat staat jou te wachten?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden