Docu: Dubbele strijd

Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter.

Ze is een van de sleutelfiguren van de Nederlandse anti-racisme beweging. Tijdens Pride vraagt ze aandacht voor racisme, geweld en discriminatie tegen zwarte LHBTI'ers. 

VICE Benelux presenteert een nieuwe documentaire over Naomie Pieter (30), de oprichter van de Black Queer & Trans Resistance en de eerste Nederlandse Black Pride. Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter volgt Naomie in aanloop naar het eerste Black Pride protest.

Black Pride was op 25 juli 2020 – hier lees je meer.

 

In 'Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter' volgt VICE Benelux Naomie terwijl zij Black Pride organiseert; een demonstratie tegen racisme en geweld tegen zwarte queer en trans mensen. Ondertussen vecht zij als zwarte vrouw ook voor een plek in de queerbeweging, en als queer vrouw voor een plek in de Black Lives Matter-movement. Tegelijkertijd krijgt zij bij het organiseren van het protest te maken met de restricties rondom COVID-19 en de hierbij geldende extra politiemaatregelen en beperkende regels van de gemeente.

De documentaire is een portret van een van de sleutelfiguren van de Nederlandse anti-racisme beweging. Als mede-oprichter van politieke actiegroep Black Queer & Trans Resistance, Black Pride Nederland en het inclusieve dancehall feest Pon Di Pride, bouwt zij een eigen, inclusieve plek voor queer BPoC. 

Lisa Lotens, senior editor VICE.com, zegt: 'Bij VICE vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan verhalen uit de LHBTI gemeenschap en de anti-racisme beweging. Naomie is een ontzettend inspirerend persoon en met deze korte documentaire willen wij Nederland een inkijk geven in haar wereld en de strijd die zij voert.'

De documentaire 'Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter' is te zien op VICE.com

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden