Docu: Dubbele strijd

Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter.

Ze is een van de sleutelfiguren van de Nederlandse anti-racisme beweging. Tijdens Pride vraagt ze aandacht voor racisme, geweld en discriminatie tegen zwarte LHBTI'ers. 

VICE Benelux presenteert een nieuwe documentaire over Naomie Pieter (30), de oprichter van de Black Queer & Trans Resistance en de eerste Nederlandse Black Pride. Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter volgt Naomie in aanloop naar het eerste Black Pride protest.

Black Pride was op 25 juli 2020 – hier lees je meer.

 

In 'Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter' volgt VICE Benelux Naomie terwijl zij Black Pride organiseert; een demonstratie tegen racisme en geweld tegen zwarte queer en trans mensen. Ondertussen vecht zij als zwarte vrouw ook voor een plek in de queerbeweging, en als queer vrouw voor een plek in de Black Lives Matter-movement. Tegelijkertijd krijgt zij bij het organiseren van het protest te maken met de restricties rondom COVID-19 en de hierbij geldende extra politiemaatregelen en beperkende regels van de gemeente.

De documentaire is een portret van een van de sleutelfiguren van de Nederlandse anti-racisme beweging. Als mede-oprichter van politieke actiegroep Black Queer & Trans Resistance, Black Pride Nederland en het inclusieve dancehall feest Pon Di Pride, bouwt zij een eigen, inclusieve plek voor queer BPoC. 

Lisa Lotens, senior editor VICE.com, zegt: 'Bij VICE vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan verhalen uit de LHBTI gemeenschap en de anti-racisme beweging. Naomie is een ontzettend inspirerend persoon en met deze korte documentaire willen wij Nederland een inkijk geven in haar wereld en de strijd die zij voert.'

De documentaire 'Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter' is te zien op VICE.com

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop oktober 2020

Volg je hart, want de liefde zou deze maand weleens heel interessant kunnen worden... Je hebt haar veel te bieden, vergeet dat niet. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Meisjesjongensmix - Docu

Als je jongen én meisje tegelijk bent, waar hoor je dan bij? Het is de eerste documentaire vanuit het perspectief van een interseksekind. Wen Long (9) vertelt haar verhaal.

Lees verder

Drie-eenheid

Zij & Seks: 'We zijn alle drie heel verschillend maar heel erg gek op elkaar. We hebben een relatie met z'n drieën en alles is bespreekbaar.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden