Van pech naar inspiratie

LIONSTORM is een lesbisch rapduo bestaande uit Vuige Muis (1989) en Skerrie Sterrie (1991). LIONSTORM miste queer rolmodellen binnen de Nederlandstalige hiphop scene, en vanuit een gedeelde liefde voor dit genre is de droom geboren om een rapduo te vormen.

Lees hier meer over LIONSTORM.

Inmiddels bracht LIONSTORM alweer hun vierde single uit, genaamd WTJMDZ (Wacht Tot Je M'n Dick Ziet).

WTJMDZ is een catchy bubbling track geproduceerd door oldskool Nederhop producer QF (bekend van 'Vieze vrouwe (Slette houwe)') en Josephine Zwaan, over straatintimidatie en seksualisering van (queer) vrouwxn. Met deze single pakt LIONSTORM op humoristische wijze de 'Big Dick Energy,' oftewel 'de uitstraling van iemand met een grote penis', terug.

 

 

Het rapduo laat weten dat ze voor het eerst het concept en de regie van de videoclip helemaal zelf op zich hebben genomen. Hiermee verschilt deze videoclip met hun vorige. Volgens Vuige Muis en Skerrie Sterrie blijven veel filmmakers en teams achter de schermen voornamelijk mannen. Met dit initiatief laten ze zien dat het ook anders kan. Om deze reden belicht LIONSTORM ook in de clip zelf het seksisme in de muziekindustrie waar ze zelf veel tegenaan zijn gelopen.

'We maken al langer seksisme zowel op straat als op de werkvloer mee, maar toevallig zijn dit specifieke nummer en de videoclip door zoveel witte cishet* mannen achter de schermen tegengewerkt, dat we op het dieptepunt, toen alles uit onze handen leek te glippen zeiden: stop de track. We gaan een clip over dit proces maken. Oorspronkelijk hadden we een heel ander idee voor de clip haha. Zo zie je maar dat je soms van je pech inspiratie kunt maken,' aldus LIONSTORM.

Lees ons interview met LIONSTORM hier!

Meer info? Website: www.lionstorm.nl | Instagram: @by_lionstorm

 

*Met de afkorting 'cishet' wordt verwezen naar mensen die cisgender én heteroseksueel zijn. Cisgender is een term waarmee mensen worden aangeduid van wie de genderidentiteit overeenkomt met hun geboortegeslacht.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden