Zomerburen

Het is Bi Visibility Day, Dag van de biseksualiteit of Bisexual Pride Day, sinds 1999 een jaarlijks terugkomende dag waarop maatschappelijk aandacht gevraagd wordt voor biseksualiteit, de bi-gemeenschap, geschiedenis en cultuur. De Dag van de biseksualiteit werd in Amerika voor het eerst georganiseerd, met als doel het opeisen van gelijke rechten voor biseksuelen. Naast de vele Pride- en Queer thema's is Bi Visibility Day er specifiek op gericht om de vooroordelen en marginalisering door zowel hetero's als leden van de lesbische- en homoseksuele community te bestrijden: Er wordt vaak alleen maar gedacht in termen van homo of hetero, biseksuele mensen zijn daardoor minder zichtbaar.

Op en rond 23 september worden over de hele wereld seminars, debatten en filmavonden georganiseerd om deze onderwerpen aan te kaarten en bi-fobie tegen te gaan.

Uitgeverij Blossom Books (die ook o.a. Damn, honey heeft uitgegeven) koos deze dag om een nieuw boek uit te brengen: Zomerburen.

Het uitgestrekte Drentse landschap, twee buurmeisjes die hun verwaterde vriendschap opnieuw ontdekken en de frisse nieuwe vertelstem van Rianne Robben blijken de ideale ingrediënten voor een romantische, nieuwe Young Adult.

Het verhaal:

Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt.

Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

'Al sinds mijn stage bij Blossom Books zoek ik een boek met een biseksuele hoofdpersoon. Drie jaar later vond ik er eindelijk een in mijn inbox waar ik écht verliefd op werd. Zomerburen is een boek dat ik zelf op mijn zestiende maar al te graag had willen lezen.' Fleur – Blossom Books

Benieuwd naar het boek? Zij aan Zij mag drie exemplaren weggeven!

Win! Zomerburen

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

Rianne Robben klom al op jonge leeftijd in de pen. Als kind verslond ze de cowboyboeken van haar vader. Een tikkeltje koppig besloot ze dat verhalen over cowgirls veel leuker zouden zijn, en dat ze die het beste zelf kon schrijven. 

Rianne ziet het als haar persoonlijke missie om jongeren te helpen zich niet te laten leiden door onzekerheid. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden en twijfelen is oké. Vroeger werd haar herhaaldelijk verteld dat ze door haar dyslexie nooit een boek zou kunnen schrijven. Keer op keer zeiden docenten dat ze niet zoveel zou bereiken. Inmiddels heeft ze haar rechtenstudie succesvol afgerond, verscheen haar debuut Zomerburen en ziet ze als au pair meer van de wereld.

Zomerburen - Rianne Robben. ISBN: 9789463492027. 

Verkrijgbaar vanaf 23 september

 

*

 

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden