Zomerburen

Het is Bi Visibility Day, Dag van de biseksualiteit of Bisexual Pride Day, sinds 1999 een jaarlijks terugkomende dag waarop maatschappelijk aandacht gevraagd wordt voor biseksualiteit, de bi-gemeenschap, geschiedenis en cultuur. De Dag van de biseksualiteit werd in Amerika voor het eerst georganiseerd, met als doel het opeisen van gelijke rechten voor biseksuelen. Naast de vele Pride- en Queer thema's is Bi Visibility Day er specifiek op gericht om de vooroordelen en marginalisering door zowel hetero's als leden van de lesbische- en homoseksuele community te bestrijden: Er wordt vaak alleen maar gedacht in termen van homo of hetero, biseksuele mensen zijn daardoor minder zichtbaar.

Op en rond 23 september worden over de hele wereld seminars, debatten en filmavonden georganiseerd om deze onderwerpen aan te kaarten en bi-fobie tegen te gaan.

Uitgeverij Blossom Books (die ook o.a. Damn, honey heeft uitgegeven) koos deze dag om een nieuw boek uit te brengen: Zomerburen.

Het uitgestrekte Drentse landschap, twee buurmeisjes die hun verwaterde vriendschap opnieuw ontdekken en de frisse nieuwe vertelstem van Rianne Robben blijken de ideale ingrediënten voor een romantische, nieuwe Young Adult.

Het verhaal:

Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt.

Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

'Al sinds mijn stage bij Blossom Books zoek ik een boek met een biseksuele hoofdpersoon. Drie jaar later vond ik er eindelijk een in mijn inbox waar ik écht verliefd op werd. Zomerburen is een boek dat ik zelf op mijn zestiende maar al te graag had willen lezen.' Fleur – Blossom Books

Benieuwd naar het boek? Zij aan Zij mag drie exemplaren weggeven!

Win! Zomerburen

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

Rianne Robben klom al op jonge leeftijd in de pen. Als kind verslond ze de cowboyboeken van haar vader. Een tikkeltje koppig besloot ze dat verhalen over cowgirls veel leuker zouden zijn, en dat ze die het beste zelf kon schrijven. 

Rianne ziet het als haar persoonlijke missie om jongeren te helpen zich niet te laten leiden door onzekerheid. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden en twijfelen is oké. Vroeger werd haar herhaaldelijk verteld dat ze door haar dyslexie nooit een boek zou kunnen schrijven. Keer op keer zeiden docenten dat ze niet zoveel zou bereiken. Inmiddels heeft ze haar rechtenstudie succesvol afgerond, verscheen haar debuut Zomerburen en ziet ze als au pair meer van de wereld.

Zomerburen - Rianne Robben. ISBN: 9789463492027. 

Verkrijgbaar vanaf 23 september

 

*

 

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden