Elske's B(r)oekje

'Ik ben getrouwd in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en vermoed dat ik zelfs ben geboren in een korte broek (al zegt mijn moeder van niet).'

Elske van Lonkhuyzen (1984) is gek op korte broeken. Ze inventariseerde hoeveel korte broeken ze heeft en deze korte broeken-collectie (het bleken er 21 te zijn) heeft ze samengevoegd met korte tekstjes, over haar eigen leven en gebeurtenissen die ze in verschillende zomers heeft meegemaakt. Dit heeft ze uitgewerkt in een B(r)oekje: 21 vrolijke ultrakorte lesbische zomeranekdotes, met bijbehorend broekje voor elke anekdote.

Volgens Elske is B(r)oekje vrolijk en licht van toon, en is het 'lesbisch'-zijn op de achtergrond aanwezig op een heel erg vanzelfsprekende manier. Dit boekje met vrolijke lesbische zomeranekdotes helpt ons om tijdens deze regenachtige dagen het zomergevoel nog even vast te kunnen houden… Maar wat is er nu precies zo 'lesbisch' aan B(r)oekje? Wij gingen met Elske in gesprek!

Je kunt B(r)oekje (mét stickervellen) via deze link bestellen.

Waarom 'lesbische' zomeranekdotes?

Het boekje gaat eigenlijk eerder over alledaagse dingen die ik heb meegemaakt en waargenomen in verschillende zomers, dus ik zou het niet per se puur en alleen als 'lesbisch' thematiseren. Alleen er gaan wel redelijk veel verhaaltjes over mij en mijn liefje, en wij zijn wel een lesbisch stel. Dus het B(r)oekje is in zekere zin wel lesbisch, maar eerder op 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden