Queer Icons

'Het werd weleens tijd. Na een eeuwigheid in de kast en aan de zelfkant te hebben geleefd, krijgen legendarische LHBTI'ers uit alle windstreken eindelijk de erkenning die ze verdienen.'

Heb jij het boek Queer Icons: LHBTI-iconen van A tot Z al in de boekenwinkels zien liggen? Queer icons, geschreven door Patrick Boyle, met prachtige illustraties van Antoine Corbineau, laat 80 LHBTI-iconen zien die ons leven kleur geven. Het boek kwam deze maand uit en werd al getipt door de Kinderboekenweek 2020!

Volgens Boyle werd het weleens tijd dat legendarische LHBTI'ers uit alle windstreken eindelijk de erkenning krijgen die ze verdienen. 'Dit boek is een eerbetoon aan activisten, kunstenaars, komieken, schrijvers, muzikanten, goudenmedaillewinnaars, dichters, dragqueens en nog veel meer LHBTI'ers. Al deze iconen hebben gestreden voor burgerrechten, de zichtbaarheid van LHBTI'ers radicaal vergroot of ons op kunstzinnige wijze een uitlaatklep gegeven. Te midden van deze kleurrijke personen vind je informatie over belangrijke momenten uit de homogeschiedenis, zoals de Stonewall-rellen, het hoe en waarom van de vele Pride-vlaggen en de groeiende zichtbaarheid van LHBTI'ers in de amusementswereld, sportwereld en elders.' 

Representatie van LBTQ+ vrouwen

Wij zijn groot fan van dit boek, omdat het bijdraagt aan meer zichtbaarheid en (h)erkenning voor LHBTI'ers en specifiek ook vrouwen die van vrouwen houden. In dit boek worden verschillende vrouwelijke LBTQ+ iconen uit meerdere generaties omschreven, waardoor je altijd wel een icoon kunt vinden waar je je in kunt herkennen. Denk bijvoorbeeld aan oudere generaties zoals Wanda Sykes en Jodie Foster, maar ook namen die de laatste jaren veel bekendheid genereerden, zoals Ellen Page, Ruby Rose en Hannah Gadsby.

In Queer Icons leer je alles over de achtergronden van deze bekende LBTQ+ vrouwen, zoals bijvoorbeeld Ellen DeGeneres, en hoe ze in de jaren 80 een plek wist te veroveren in de mannenwereld van de stand-upcomedy, en hoe ze uiteindelijk is uitgegroeid tot één van 's werelds meest bekende iconen uit de LHBTI+ community.

 

Koop het boek in de boekhandel of online!

 

 

Toegankelijk voor kinderen

Queer Icons staat vol interessante feiten en historie, zoals over belangrijke momenten uit de homogeschiedenis en informatie over verschillende Pride-vlaggen. Patrick Boyle is erin geslaagd om de verhalen op een toegankelijke manier te vertellen. Door de prachtige, kleurrijke illustraties, is dit ook een leuk boek voor kinderen om door te kijken en te lezen, en ze tegelijkertijd iets belangrijks bij te brengen. Queer icons is dus helemaal niet alleen voor volwassen, maar ook voor tieners en kinderen. Om deze reden werd het boek getipt in de Kinderboekenweek.

Over de schrijvers

Patrick Boyle is een Australische auteur en redacteur. Hij schrijft over moderne (queer) cultuur, kunst en lifestyle. Zijn grootste icoon in dit boek is Elton John, wiens zoetsappige ballades hij al twintig jaar uit volle borst meezingt. Antoine Corbineau, de illustrator van dit boek, woonde in Londen, New York en Parijs, en is nu neergestreken in Nantes. Zijn werk verscheen in de New York Times, The Guardian en Le Monde, en hij werkte samen met onder meer Apple, Google en Dior.

 

Zij aan Zij mag drie exemplaren van dit boek weggegeven!

Win! Queer Icons: LHBTI-iconen van A tot Z

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

Queer Icons: LHBTI-iconen van A tot Z, ISBN: 9789048318674, Veltman Uitgevers.

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder

Gillian speelt Eleanor

Deze week werd bekend dat (biseksuele) Gillian Anderson de rol van (biseksuele) Eleanor Roosevelt gaat spelen in een nieuwe Showtime-productie The First Lady.

Lees verder

Mijn nieuwe LHBT+ icoon

Dat we tot een punt komen waarop uit de kast komen geen ding meer is. Dat een dochter zegt: 'Mam, ik heb een vriendin'. En mam antwoordt: 'Leuk!', en door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden