Sound Of Our Harmony

Op zaterdagavond 28 november a.s. presenteren COC Midden-Nederland en het Landelijk Team COC Songfestival een verrassende online show met de titel 'COC Songfestival: Sound Of Our Harmony'. Eerder dit jaar werd besloten de reguliere editie van het festival te verplaatsen naar 2021 als gevolg van de coronacrisis. Deze vervangende online show is gratis te bekijken vanaf 20.00 uur en bevat bijdragen van onder andere operazangeres Francis van Broekhuizen, muzikaal talent Jordan Roy en social media fenomeen Orgel Joke.

De voorbereidingen voor de 26ste editie van het COC Songfestival, de jaarlijkse 'regenboogliedjes' wedstrijd van COC Nederland, waren al in volle gang toen de coronacrisis ook in Nederland in alle hevigheid losbarstte. De finale had eigenlijk plaats moeten vinden in Theater De Kom in Nieuwegein. Begin juni werd besloten de reguliere editie dit jaar niet te organiseren en werd gestart met de productie van een vervangende online show. De online show 'COC Songfestival: Sound Of Our Harmony' belooft een muzikale 'feel good' show te worden. Niet vanuit Theater De Kom, maar vanuit verrassende 'coronaproof' thuissituaties. 

'Het is voor ons allemaal een heel vreemd jaar. Ook voor COC Midden-Nederland, onze vrijwilligers, leden en alle activiteiten. Met volle overtuiging gaan we het COC Songfestival in 2021 alsnog organiseren, maar dit jaar is een vervangende online show het meest passend', aldus Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter COC Midden-Nederland. 

 

'Het gaat echt iets heel moois worden'

De show blikt terug op de historie van het festival en de editie van vorig jaar. Presentatrice Maaike Timmerman, bekend van het actualiteitenprogramma Goedemorgen Nederland, schakelt tijdens de show live met een aantal bijzondere gasten voor een kort gesprek. Er zijn muzikale bijdragen van een aantal oud-deelnemers en winnaars van het COC Songfestival, theatermaker Rikkert van Huisstede, muzikaal duo Kopje Onder, social media fenomeen Orgel Joke, muzikaal talent Jordan Roy en operazangeres Francis van Broekhuizen. Ook de Utrechtse dichter Amresh Jokhoe en de Vlaamse OUTTV-host Jens Geerts maken hun opwachting tijdens de show. 

'De definitieve invulling van de show blijft vanwege de maatregelen tot het allerlaatste moment spannend, maar het gaat echt iets heel moois worden. Het is echt geweldig dat zovelen een bijdrage willen leveren. Ik verwacht dat we de kijkers gaan verrassen en ik hoop ook dat veel mensen gaan kijken', aldus Simon Timmerman namens het Landelijk Team COC Songfestival. 

De show zal op zaterdag 28 november a.s. starten om 20.00 uur en is gratis te volgen via diverse online kanalen. De show wordt onder andere uitgezonden via de Facebook-pagina's van COC Nederland, COC Midden-Nederland en COC Songfestival, maar ook via de YouTube kanalen van COC Midden-Nederland en COC Songfestival. Op www.cocsongfestival.nl is alle informatie hierover te lezen. 

 

COC Songfestival 

In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste editie en werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied 'Harmony' namens COC Midden-Nederland. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio's aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen. Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op de website www.cocsongfestival.nl.

*

Lees ook:

+

 

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden