The Prom

In 'The Prom' worden de New Yorkse theateracteurs Dee Dee Allen (gespeeld door driemalig Oscar-winnaar Meryl Streep) en Barry Glickman (gespeeld door Tony Award-winnaar James Corden) geconfronteerd met een crisis: hun nieuwe, dure Broadway-show is een enorme flop, waardoor hun carrières opeens in het slop zitten.

Ondertussen, in een dorpje in de Amerikaanse staat Indiana heeft middelbare scholier Emma Nolan (gespeeld door Jo Ellen Pellman) te maken met een ander soort hartzeer: ondanks de steun van het schoolhoofd (door Keegan-Michael Key) heeft de voorzitter van de leraar-ouderraad (Kerry Washington) Emma verboden om naar het eindfeest van haar school te komen met haar vriendin Alyssa (Ariana DeBose).

Dee Dee en Barry horen het verhaal via social media en besluiten hun imago op te krikken door Emma uit haar hachelijke situatie te redden. Ze reizen naar het dorp in Indiana met Angie (gespeeld door Nicole Kidman) en Trent (Andrew Rannells), een ander cynisch acteurspaar dat een professionele boost nodig heeft. Maar hun egocentrische activisme werkt onverwachts averechts en het leven van de vier acteurs wordt overhoopgegooid terwijl ze zich inzetten om Emma een avond te geven waarop ze helemaal zichzelf kan zijn.

 

 

The Prom, geregisseerd door Ryan Murphy, is de spectaculaire, liefdevolle filmversie van de met een Tony bekroonde Broadway-musical. Het script werd geschreven door Bob Martin en Chad Beguelin.

Je ziet de The Prom vanaf 11 december op Netflix.

Beeld: Netflix / Melinda Sue Gordon.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden