Sex Tech Hackathon

Van 22 april tot en met 2 mei 2021 organiseert Creative Coding Utrecht (CCU) het tentoonstellingsprogramma Rainbows End bij De Havenloods en De Nijverheid. Het programma biedt een platform voor ondervertegenwoordigde (femme, poc & queer) makers die kunst en virtuele werelden gebruiken als artistiek medium.

Aan de hand van een route door het gebouw zullen de bezoekers verschillende digitale kunstwerken van internationale en Nederlandse kunstenaars te zien krijgen, die experimenteren met gender, identiteit, seksualiteit en 'post-binaire levensstijlen' [lees hier meer].

Sex Tech Hackathon

In de aanloop naar deze tentoonstelling vinden er verschillende evenementen plaats. Zo was er vorig weekend een online hackathon, waar mensen van over de hele wereld samenkwamen om vraagstukken op te lossen binnen de thema's seksualiteit en technologie. Deze 'Sex Tech Hackathon'werd georganiseerd door Touchy-Feely Tech, HERVISIONS en Creative Coding Amsterdam. Wij waren erbij! 

'Samen alleen'

De Hackathon nodigt deelnemers uit om projecten te bedenken en/of te maken die inspelen op de uitdagingen 'remoteness', 'fair futures', en 'sex (tech) education'. Vooral het thema 'remoteness' is van toepassing op onze realiteit. Het afgelopen jaar zijn we meer dan ooit 'samen alleen' geweest vanwege de gevolgen van het coronavirus. Veel mensen missen hierdoor intimiteit en voelen zich eenzaam. Hoe kan technologie de effecten van ons isolement verhelpen en intimiteit tussen mensen, machines of virtuele entiteiten op afstand vergemakkelijken? De ontwikkelaars van de projecten BLÕB en SENSIMETER zochten naar een antwoord op deze vraag.

BLÕB

De BLÕB, gekozen als winnaar nummer 1 van de Sex Tech Hackathon, is een 'vormloze' sextoy die warm wordt, oplicht en vibreert. Dit seksspeeltje vormt zich naar het lichaam en is op alle genitaliën te gebruiken, waardoor deze ook geschikt is voor trans personen. Het is een uitvinding voor (seksuele) partners die elkaar niet in 'real life' kunnen zien; je kunt je BLÕB via het internet verbinden met die van je partner, waardoor je op afstand nog steeds intiem met elkaar kunt zijn.

SENSIMETER

De SENSIMETER (winnaar nummer 2) is een seks toy die meet hoe 'nat' je bent. Tijdens sexting of bijvoorbeeld een online seksgesprek kun je met behulp van de SENSIMETER zien wat er gebeurt met je eigen lichaam of het lichaam van degene met wie je praat. Naast het meten van het vochtgehalte in je vagina, laat de SENSIMETER ook verandering in je lichaamstemperatuur, ademhaling en hartslag zien. Daarnaast reageert de SENSIMETER op sensuele opwinding en stemming, wat met kleuren wordt aangegeven.

 

Ar.Body

Het project genaamd ar.body stond op een gedeelde tweede plaats, samen met de BLÕB, bij het thema 'sex tech education.' Het doel van deze challenge is om door middel van technologie kansen te creëren voor nieuwe formats die zich richten op het verbeteren van seksuele gezondheid, welzijn en lichaamsvaardigheden. De ontwikkelaars van het online platform ar.body willen een veilige ruimte creëren voor zwarte en bruine lichamen om realistische en diverse representaties van zichzelf te zien, weg van de mainstream. Met ar.body kun je op het lichaam gebaseerde, seksuele verhalen creëren die helpen om negatieve vooroordelen over onderwerpen als seksualiteit, lust, intimiteit en trauma tegen te gaan.

Maak je eigen vibrator

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen vibrator te maken? Bij Touchy-Feely Tech kun je je inschrijven voor een exclusieve workshop 'vibrator maken' en tegelijkertijd krijg je voorlichting over 'Sex Tech' onderwerpen. Lees hier meer!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden