Duitse remake voor ANNE+

Het grote succes van ANNE+ zet verder door. De veelgeprezen en spraakmakende dramaserie uit Nederland krijgt een Duitse remake. Net als het origineel start de serie in Duitsland ook als een zesdelige webserie van 15 minuten per aflevering. Sinds vorige week zijn seizoen 1 en 2 van ANNE+ in Nederland en voor het eerst ook in België te zien op Netflix. [Lees hier meer!]

De Duitse remake wordt geproduceerd door Madefor, het Duitse dochterbedrijf van EndemolShine, voor ZDF Neo. De serie ANNE+ kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder de verfrissende stijl en queer representatie. Zo werd ANNE+ twee keer achtereenvolgend genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door diverse prestigieuze internationale filmfestivals.  

Momenteel wordt er gewerkt aan de speelfilm van ANNE+. De opnames gaan binnenkort van start, de film is vanaf eind september te zien in de Nederlandse bioscopen. [bekijk alvast deze video!]

ANNE+ is een initiatief van Maud Wiemeijer (scenario), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet. ANNE+ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films is samenwerking met de ANNE+ Foundation. Het tweede seizoen van ANNE+ was een coproductie met BNNVARA.  

*

 

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden