Duitse remake voor ANNE+

Het grote succes van ANNE+ zet verder door. De veelgeprezen en spraakmakende dramaserie uit Nederland krijgt een Duitse remake. Net als het origineel start de serie in Duitsland ook als een zesdelige webserie van 15 minuten per aflevering. Sinds vorige week zijn seizoen 1 en 2 van ANNE+ in Nederland en voor het eerst ook in België te zien op Netflix. [Lees hier meer!]

De Duitse remake wordt geproduceerd door Madefor, het Duitse dochterbedrijf van EndemolShine, voor ZDF Neo. De serie ANNE+ kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder de verfrissende stijl en queer representatie. Zo werd ANNE+ twee keer achtereenvolgend genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door diverse prestigieuze internationale filmfestivals.  

Momenteel wordt er gewerkt aan de speelfilm van ANNE+. De opnames gaan binnenkort van start, de film is vanaf eind september te zien in de Nederlandse bioscopen. [bekijk alvast deze video!]

ANNE+ is een initiatief van Maud Wiemeijer (scenario), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet. ANNE+ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films is samenwerking met de ANNE+ Foundation. Het tweede seizoen van ANNE+ was een coproductie met BNNVARA.  

*

 

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Niet (meer) samenwonen

Het grijpt me nu al naar de keel. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Lees verder

COC Songfestival 2022

De 26ste editie van de 'regenboogliedjes' wedstrijd is komende zondagmiddag, 9 oktober, in het Patronaat in Haarlem. Wie van de tien inzendingen wint dit jaar de grote finale?

Lees verder

Horoscoop oktober 2022

Pittige ontwikkelingen in je liefdesleven, dramatische momenten in je persoonlijke groei en een turbulente zonsverduistering later deze maand: Wat staat jou te wachten?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden