ANNE+ in de bioscoop

De dramaserie ANNE+, over het liefdesleven van de lesbische Anne, wordt steeds succesvoller. Hoofdrolspeler Hanna van Vliet, regisseur Valerie Bisscheroux en scenarioschrijver Maud Wiemeijer begonnen met ANNE+ als een kleine web-reeks voor de publieke omroep, maar inmiddels is de serie enorm populair geworden met honderdduizenden kijkers op YouTube én internationale bekendheid. 

Ongeveer een jaar geleden, op 2 maart 2020, waren wij bij de première van het tweede seizoen van ANNE+. Tijdens de Q&A na afloop van de eerste vier afleveringen lieten de makers van de serie al weten dat ze plannen aan het maken waren voor de toekomst. Regisseur Valerie Bisscheroux antwoordde: 'We zijn nog maar net begonnen en we blijven hier zeker mee door gaan. Waarschijnlijk komt er nog een derde seizoen aan, of misschien zelfs een film!' En dat wordt dus werkelijkheid.

Wereldwijd beschikbaar op Netflix

Alleen al het idee dat er ooit een echte bioscoopfilm zou komen van ANNE+ leek haast te mooi om waar te zijn. Maar vandaag kregen wij het bijzondere nieuws te horen: ANNE+ keert terug als speelfilm! Eind september komt deze film in Nederland uit in de bioscoop en zal later wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix. Ook kun je vanaf 4 maart beide seizoenen van ANNE+ zien op Netflix in Nederland en België.

Actrice Laura Goméz, ook bekend als Blanca uit Orange is the New Black, kondigt het grote nieuws aan in een filmpje op YouTube. Goméz, die de rol van Cecilia Castillo speelde in het tweede seizoen van ANNE+, verwelkomt de makers van ANNE+ in de 'Netflix-familie.' 

Over de film

In de speelfilm is Anne van plan om met haar grote liefde Sara te emigreren naar Montréal. Maar vlak voordat ze weggaan, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af: wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen haar hoofdpersonage lijkt te zijn afgedwaald. [bron]

Meer over ANNE+

ANNE+ vertelt het verhaal over de twintiger Anne, die studeert in Amsterdam. In seizoen 1 was Anne nog bezig met haar studie en gaat verschillende relaties aan, maar in seizoen 2 is Anne afgestudeerd en begonnen aan een nieuwe baan – het 'volwassen leven' is begonnen! Dit gaat allemaal anders dan verwacht. Ze merkt bijvoorbeeld dat iedereen om haar heen een relatie heeft behalve zij. Het tweede seizoen vertelt dan ook meer verhalen over mensen die een grote rol spelen in Anne's leven.

De reeks kreeg zowel in het binnenland als in het buitenland positieve kritieken door onder andere de verfrissende stijl en queer-representatie. Zo werd ANNE+ twee keer genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door verschillende internationale filmfestivals. Deze maand nog wordt het eerste seizoen getoond in Australië tijdens het Mardi Gras Film festival. Lees hier meer.

Wij gaan alvast seizoen 1 en 2 terugkijken (dat kan bijvoorbeeld op NPO Start en vanaf 4 maart dus op Netflix – ook in België) zodat we helemaal up-to-date zijn voor de ANNE+ bioscoopfilm straks in september!

Alles over ANNE+ vind je hier, op Instagram en op anneplus.nl.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden