ANNE+ in de bioscoop

De dramaserie ANNE+, over het liefdesleven van de lesbische Anne, wordt steeds succesvoller. Hoofdrolspeler Hanna van Vliet, regisseur Valerie Bisscheroux en scenarioschrijver Maud Wiemeijer begonnen met ANNE+ als een kleine web-reeks voor de publieke omroep, maar inmiddels is de serie enorm populair geworden met honderdduizenden kijkers op YouTube én internationale bekendheid. 

Ongeveer een jaar geleden, op 2 maart 2020, waren wij bij de première van het tweede seizoen van ANNE+. Tijdens de Q&A na afloop van de eerste vier afleveringen lieten de makers van de serie al weten dat ze plannen aan het maken waren voor de toekomst. Regisseur Valerie Bisscheroux antwoordde: 'We zijn nog maar net begonnen en we blijven hier zeker mee door gaan. Waarschijnlijk komt er nog een derde seizoen aan, of misschien zelfs een film!' En dat wordt dus werkelijkheid.

Wereldwijd beschikbaar op Netflix

Alleen al het idee dat er ooit een echte bioscoopfilm zou komen van ANNE+ leek haast te mooi om waar te zijn. Maar vandaag kregen wij het bijzondere nieuws te horen: ANNE+ keert terug als speelfilm! Eind september komt deze film in Nederland uit in de bioscoop en zal later wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix. Ook kun je vanaf 4 maart beide seizoenen van ANNE+ zien op Netflix in Nederland en België.

Actrice Laura Goméz, ook bekend als Blanca uit Orange is the New Black, kondigt het grote nieuws aan in een filmpje op YouTube. Goméz, die de rol van Cecilia Castillo speelde in het tweede seizoen van ANNE+, verwelkomt de makers van ANNE+ in de 'Netflix-familie.' 

Over de film

In de speelfilm is Anne van plan om met haar grote liefde Sara te emigreren naar Montréal. Maar vlak voordat ze weggaan, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af: wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen haar hoofdpersonage lijkt te zijn afgedwaald. [bron]

Meer over ANNE+

ANNE+ vertelt het verhaal over de twintiger Anne, die studeert in Amsterdam. In seizoen 1 was Anne nog bezig met haar studie en gaat verschillende relaties aan, maar in seizoen 2 is Anne afgestudeerd en begonnen aan een nieuwe baan – het 'volwassen leven' is begonnen! Dit gaat allemaal anders dan verwacht. Ze merkt bijvoorbeeld dat iedereen om haar heen een relatie heeft behalve zij. Het tweede seizoen vertelt dan ook meer verhalen over mensen die een grote rol spelen in Anne's leven.

De reeks kreeg zowel in het binnenland als in het buitenland positieve kritieken door onder andere de verfrissende stijl en queer-representatie. Zo werd ANNE+ twee keer genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door verschillende internationale filmfestivals. Deze maand nog wordt het eerste seizoen getoond in Australië tijdens het Mardi Gras Film festival. Lees hier meer.

Wij gaan alvast seizoen 1 en 2 terugkijken (dat kan bijvoorbeeld op NPO Start en vanaf 4 maart dus op Netflix – ook in België) zodat we helemaal up-to-date zijn voor de ANNE+ bioscoopfilm straks in september!

Alles over ANNE+ vind je hier, op Instagram en op anneplus.nl.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder

Rollercoaster naar ons gezin

De focus op ovulatie en menstruatie. Wel of niet ongesteld deze maand. Zo ontzettend spannend. En uiteindelijk zenuwslopend. Vol goede moed begonnen we aan het proces...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden