Steun voor Regenboogakkoord

COC Nederland laat weten dat er goede kansen liggen voor de uitvoering van het Regenboog Stembusakkoord, dat op 13 maart werd getekend door Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Lilian Marijnissen (SP), Kirsten van den Hul (PvdA), Esther Ouwehand (PvdD) en Liane den Haan (50PLUS).

Op de foto zie je Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) en Sigrid Kaag (lijsttrekker D66), gemaakt op 13 maart door Geert van Tol voor COC Nederland.

De afspraken in het akkoord kunnen rekenen op zeer brede steun in de nieuwe Kamer: in totaal 110 van de in totaal 150 Kamerleden steunen het akkoord [bron].

Met de verkiezing van Lisa van Ginneken (D66) krijgt Nederland voor het eerst in de geschiedenis een transgender Kamerlid.  

De nieuwe Kamer zal naar verwachting in totaal elf openlijke LHBTI-personen kennen (ca. 7%): Mark Harbers, Thom van Campen, Jeroen van Wijngaarden, Jacqueline van den Hil (allen VVD), Rob Jetten, Vera Bergkamp, Raoul Boucke, Sidney Smeets, Lisa van Ginneken, Alexander Hammelburg (allen D66) en Henk Nijboer (PvdA). Nog eens tien nieuwgekozen Kamerleden profileren zich op COC's verkiezingswebsite Rainbowvote expliciet als bondgenoot van de regenbooggemeenschap.

De openlijke lesbische Kajsa Ollongren (D66, demissionair vicepremier) is samen met Annemarie Jorritsma (VVD) als verkenner de mogelijkheden voor een nieuw kabinet aan het onderzoeken.

Lees meer: COC Nederland.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden