Vreemde situatie

'Mijn vriendin en ik zijn al jaren samen en hoewel we het goed hebben, kan ik beter met mijn beste vriend over allerlei zaken praten dan met mijn vriendin. Dat geldt vooral voor lastiger kwesties zoals irritaties op het werk, de aanpak van een ruzie in de familie en zorgen om de eigen gezondheid.

Mijn vriendin is superlief, maar ook behoorlijk gesloten en rationeel. Vooral met die verdrietiger kanten van het leven kan ze weinig. Ze weet niet hoe ze erop moet reageren. Of ze komt meteen met oplossingen terwijl luisteren en meeleven vaak al genoeg zijn.

Ik heb geen relatie met die vriend (ik ben 100% lesbisch), maar toch voelt deze situatie steeds vreemder. Mijn vriendin lijkt er geen probleem mee te hebben, dus misschien moet ik het ook niet groter maken dan het is. Wat zou jij doen?'

 

Wat is het belangrijkste in je relatie?

'We denken soms dat we alle kwaliteiten die we zoeken in één persoon moeten vinden. Dat lukt niet altijd, dus je moet overwegen wat voor jou het belangrijkste is in je relatie. Misschien waardeer je haar nuchterheid juist en doe

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden