Veerkracht Roze Gezinnen

Hoe bereiden ouders hun kinderen voor op de heteronormatieve samenleving en/of op eventuele negatieve (of minder enthousiaste) reacties over het feit dat zij twee moeders of twee vaders hebben?

Universiteit van Amsterdam: We weten inmiddels uit allerlei internationale en Nederlandse studies dat het met de kinderen in 'same-sex parenting' gezinnen even goed gaat als ze vergeleken worden met kinderen die opgroeien in traditionele moeder-vader gezinnen. Dat is goed nieuws!  

Waar we nog weinig over weten is hoe ouders hun kinderen voorbereiden op de heteronormatieve samenleving en/of op eventuele negatieve (of minder enthousiaste) reacties over het feit dat zij twee moeders of twee vaders hebben. Ook weten we weinig over of ouders het een issue vinden om hun kinderen expliciet te informeren hoe zij ter wereld zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat er gebruik is gemaakt van geassisteerde reproductieve technieken, zoals spermadonatie of draagmoederschap.    

Gezocht:

Ouders voor een onderzoek naar de veerkracht in twee vader en twee moeder gezinnen van prof. dr. Henny Bos.

Wil jij mee doen aan een onderzoek waarin centraal staat wat twee vader en twee moeder uniek maakt? En: heb jij één of meerdere kinderen in het gezin tussen de 3 en 10 jaar en heb je gebruik gemaakt van draagmoederschap (twee vader gezinnen) of spermadonatie (twee moeder gezinnen)?

Dan zou jij toekomstige twee vader en twee moeder gezinnen enorm helpen door mee te doen aan het onderzoek. Ga voor de online vragenlijst en meer info over het onderzoek naar https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_eRS4x5aaKryKOmq 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Seksueel trauma

'Het ging als een waas aan me voorbij en tegelijk herinner ik me elk detail. Ook nu nog, 30 jaar later. Ik heb er zelf om gevraagd, ik heb ze hun gang laten gaan... Daar heb ik last van.'

Lees verder

rosetta.

Platform voor en door vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Opgericht om zichtbaarheid te vergroten en kennis en ervaring uit te wisselen.

Lees verder

Feiten en cijfers

'Ronduit verontrustend', zegt Simon Timmerman, Movisie: 'Plannen en beleid moeten inclusiever worden ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden