Veerkracht Roze Gezinnen

Hoe bereiden ouders hun kinderen voor op de heteronormatieve samenleving en/of op eventuele negatieve (of minder enthousiaste) reacties over het feit dat zij twee moeders of twee vaders hebben?

Universiteit van Amsterdam: We weten inmiddels uit allerlei internationale en Nederlandse studies dat het met de kinderen in 'same-sex parenting' gezinnen even goed gaat als ze vergeleken worden met kinderen die opgroeien in traditionele moeder-vader gezinnen. Dat is goed nieuws!  

Waar we nog weinig over weten is hoe ouders hun kinderen voorbereiden op de heteronormatieve samenleving en/of op eventuele negatieve (of minder enthousiaste) reacties over het feit dat zij twee moeders of twee vaders hebben. Ook weten we weinig over of ouders het een issue vinden om hun kinderen expliciet te informeren hoe zij ter wereld zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat er gebruik is gemaakt van geassisteerde reproductieve technieken, zoals spermadonatie of draagmoederschap.    

Gezocht:

Ouders voor een onderzoek naar de veerkracht in twee vader en twee moeder gezinnen van prof. dr. Henny Bos.

Wil jij mee doen aan een onderzoek waarin centraal staat wat twee vader en twee moeder uniek maakt? En: heb jij één of meerdere kinderen in het gezin tussen de 3 en 10 jaar en heb je gebruik gemaakt van draagmoederschap (twee vader gezinnen) of spermadonatie (twee moeder gezinnen)?

Dan zou jij toekomstige twee vader en twee moeder gezinnen enorm helpen door mee te doen aan het onderzoek. Ga voor de online vragenlijst en meer info over het onderzoek naar https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_eRS4x5aaKryKOmq 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder

The Lesbian Bar Project

De Verenigde Staten telden in 1980 ruim 200 lesbische kroegen, nu zijn dat er nog maar 21. Hoe belangrijk is de Lesbian Bar anno 2021 en hoe overleven ze covid-19?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden