Spring Affair festival

Zaterdag 24 april, vanaf 19 uur zal tijdens het 1e Spring Affair festival, een virtueel korenfestival -  te volgen op het YouTube kanaal van LEGATO - een bonte stoet van koren voorbijtrekken. Ruim 4 uren muziek in alle genres, uit alle hoeken van Europa en ook daarbuiten. 

'More than 192.000 megabytes of amazing material, so put the bubbles on ice and create a wondrous suitable queer finger buffet, glam up and join in the fun', aldus Legato Choirs, de European Association of LGBTQ+ Choirs, en organisator van dit festival.

Je hoort en ziet onder meer de bijdragen van het Rozenkoor, het Gemend Dameskoor Groningen en het Galakoor: '...onze video 'Love partakes of the soul itself' die we dit voorjaar in lockdown hebben gemaakt, zal die avond worden vertoond (omstreeks 20:00 uur). We maakten deze video ter gelegenheid van het feit dat het burgerlijk huwelijk 20 jaar geleden werd opengesteld voor paren van gelijk geslacht.' Hier lees je meer.

Vanaf 19 uur zie je het festival hier.

 De optredens zijn ook later terug te kijken.

 

Legato is opgericht in 1997 en is dé Europese associatie van LGBTQ+ koren. Legato heeft 129 leden, en dat zijn koren uit 21 verschillende landen, met meer dan 4000 zangers in totaal. 

 

Het Amsterdamse Galakoor werd in het najaar van 2013 opgericht door dirigent Yt Nicolai, als een klassiek koor voor zangers die verbonden zijn door hun lhbti-identiteit. De koorleden delen hun passie voor muziek en hun verlangen om met gelijkgestemden te zingen. Het repertoire is klassiek en eigentijds. De huidige dirigent van Galakoor is Joke Geraets.

Lees ook: Queer Voices, interview Galakoor – Zij aan Zij.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden