Spring Affair festival

Zaterdag 24 april, vanaf 19 uur zal tijdens het 1e Spring Affair festival, een virtueel korenfestival -  te volgen op het YouTube kanaal van LEGATO - een bonte stoet van koren voorbijtrekken. Ruim 4 uren muziek in alle genres, uit alle hoeken van Europa en ook daarbuiten. 

'More than 192.000 megabytes of amazing material, so put the bubbles on ice and create a wondrous suitable queer finger buffet, glam up and join in the fun', aldus Legato Choirs, de European Association of LGBTQ+ Choirs, en organisator van dit festival.

Je hoort en ziet onder meer de bijdragen van het Rozenkoor, het Gemend Dameskoor Groningen en het Galakoor: '...onze video 'Love partakes of the soul itself' die we dit voorjaar in lockdown hebben gemaakt, zal die avond worden vertoond (omstreeks 20:00 uur). We maakten deze video ter gelegenheid van het feit dat het burgerlijk huwelijk 20 jaar geleden werd opengesteld voor paren van gelijk geslacht.' Hier lees je meer.

Vanaf 19 uur zie je het festival hier.

 De optredens zijn ook later terug te kijken.

 

Legato is opgericht in 1997 en is dé Europese associatie van LGBTQ+ koren. Legato heeft 129 leden, en dat zijn koren uit 21 verschillende landen, met meer dan 4000 zangers in totaal. 

 

Het Amsterdamse Galakoor werd in het najaar van 2013 opgericht door dirigent Yt Nicolai, als een klassiek koor voor zangers die verbonden zijn door hun lhbti-identiteit. De koorleden delen hun passie voor muziek en hun verlangen om met gelijkgestemden te zingen. Het repertoire is klassiek en eigentijds. De huidige dirigent van Galakoor is Joke Geraets.

Lees ook: Queer Voices, interview Galakoor – Zij aan Zij.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

TranScreen 2021

Transgender Filmfestival dit jaar online, met internationale films, discussie panels en workshops, speciale aandacht voor sport en extra ruimte voor transgender jeugd.

Lees verder

Moet ik afstand nemen?

'Mentaal ben ik normaliter sterk en stabiel, maar het almaar op eieren lopen, elk woord op een goudschaaltje moeten leggen, sloopt me totaal.' Wat zou jij doen? #dilemma

Lees verder

De Brabantse Potcast

'Het gaat niet alleen over potten, maar over LHBT. Ons doel is om serieuze onderwerpen met het gemoedelijke Brabantse te combineren en bespreekbaar te maken.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden