Levensverhalen gezocht

Het Nationaal Ouderenfonds is op zoek naar lesbische en biseksuele 55+ vrouwen:

Voor ons nieuwe project 'In gesprek' zijn wij op zoek naar ouderen die het leuk vinden om verhalen te delen over hun leven en hierover in gesprek te gaan. Wij willen specifiek LHBTI-ouderen een platform bieden om hun verhalen te delen. Op deze manier zetten wij ons in om meer mensen in aanraking te brengen met  liefdes- en levensverhalen van LHBTI ouderen om zo de maatschappelijke kennis en het bewustzijn te vergroten.

Foto: Milou Oomens/ Nationaal Ouderenfonds

Vind jij het belangrijk om jouw levensverhaal te delen, zodat meer mensen (liefdes)verhalen horen van LHBTI'ers? Wil je met jouw verhaal eventueel een bijdrage leveren aan een interessant lespakket voor toekomstige zorgprofessionals of een campagne over de liefde van het Ouderenfonds? Dan nodigen wij je van harte uit om bij het 'in gesprek' project over je eigen leven te vertellen!

De gesprekssessies vinden plaats in de eerste helft van 2021, rekening houdend met de Covid-19 situatie en wat daarbinnen mogelijk is. Wij zullen de activiteiten met alle zorgvuldigheid vormgeven. Aan de bijeenkomsten doet een vaste groep van vrijwilligers, ouderen of studenten mee van 4 tot 8 personen. Het project bestaat uit 2 tot 3 bijeenkomsten die centraal in het land georganiseerd worden. Bij veel aanmeldingen vanuit een specifieke regio organiseren wij de bijeenkomsten mogelijk daar ter plekke. Reiskosten om naar de bijeenkomsten toe te komen worden vergoed.

In een groep of duo's werken we samen aan de verhalen, scherpen ze aan en zorgen er samen voor dat het verhaal zo goed mogelijk uit de verf komt. Samen werken aan de verhalen zorgt voor een gezelligheid en persoonlijk contact. Uiteindelijk gaat iedereen met een bijzondere opname van het eigen verhaal naar huis! Voor een lespakket dat we aan het ontwikkelen zijn voor toekomstige zorgprofessionals en een campagne van het Ouderenfonds over de liefde, maken wij graag gebruik van de opnames van enkele van de liefdes verhalen. Natuurlijk doen we dit alleen met toestemming van de eigenaar van het verhaal.

Na aanmelding zullen wij contact opnemen om samen met andere deelnemers op zoek te gaan naar passende data voor de 'in gesprek' activiteiten.

Wil je meer informatie over dit project? Of je direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Kim Helder k.helder@ouderenfonds.nl of Charlotte Buitenkamp c.buitenkamp@ouderenfonds.nl

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden