Girl in red

Nadat ze verschillende singles en EP's maakten en inmiddels miljoenen fans heeft op TikTok, lanceert girl in red vandaag haar eerste studio album, genaamd If I Could Make It Go Quiet. Een album waarin de singer/songwriter terugblikt op 2020, haar eigen mentale toestand onder de loep neemt en de verschillende kanten van de liefde belicht. Het album is geproduceerd door girl in red Marie Ulven, samen met Matias Tellez en Finneas O'Connell.

De Noorse Marie 'girl in red' Ulven (1999) is met haar muziek een waar queer icoon geworden. In haar teksten is ze open over haar geaardheid, luisteraars gebruiken haar songs om zelf uit de kast te komen en de codetaal 'Do you listen to girl in red' wordt, vooral op TikTok, gebruikt om erachter te komen of de ander ook lesbisch is.

Lees ook waarom Vera, maker van de Lesbische Liga, girl in red ziet als rolmodel [klik hier].

Het eerste nummer op het nieuwe album is 'Serotonin', waarin de zangeres haar eigen dwangmatige gedachten aan de kaak stelt. Persoonlijke onderwerpen zijn de basis van haar muziek, en de echtheid van haar verhalen is wat haar fans zo aanspreekt.

De albumcover is gemaakt door Fredrik Wiig Sørensen en was origineel een olieverfschilderij op canvas. If I Could Make It Go Quiet is vanaf vandaag beschikbaar.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden