Nieuwsberichten van Rosalie Leeghwater

Bi of lesbisch?

'We wonen sinds anderhalf jaar samen, we hebben een huis gekocht en we hebben samen een kat. Tekstboek lesbisch, zou je zeggen. Behalve dat ik al sinds mijn 15e weet dat ik biseksueel ben.'

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Uit de kast voor kerst

Mijn vriendin kwam uit de kast zodat we samen ook met haar familie kerst konden vieren. Haar moeder reageerde zoals verwacht: met een hoop drama. 'Wat heb ik fout gedaan..?!'

Lees verder

Vega vs. vlees

Ik heb mijn vriendin gezegd dat ik niet meer kom als ze geen rekening met me houdt, dat ik dus nadrukkelijk geen dieren wil eten, in geen enkele vorm en ook niet een beetje.

Lees verder

Mijn slechtste vriendin

'Ze wond iedereen om haar vinger, ze had een magische uitwerking op haar omgeving en helemaal op mij. Inmiddels is het twintig jaar later en als ik aan haar denk word ik warm en koud tegelijk.'

Lees verder

Klimaat conflict

'We kunnen zoveel meer doen. Minder vliegen, beter recyclen, in schonere auto's rijden, zonnepanelen laten installeren; Een beter milieu begint nog altijd bij jezelf. Mijn vriendin vindt het onzin.'

Lees verder

Been- en okselhaar

Afknapper of puur natuur? 'Dat haar groeit er niet voor niks. Ik ga er de strijd niet meer mee aan, het hoort bij mij. Bij mijn vrouw zijn. Ik vind het eigenlijk gewoon wel mooi.'

Lees verder

Wie gaat dat betalen?

Stiefdochter wil kapitale sprookjesbruiloft. Mijn vriendin vindt het een geweldig idee en betaalt graag de rekening. Ik ben het daar niet mee eens: We hebben zoveel geld niet en het is niet eerlijk naar de anderen.

Lees verder

Gender Queer

Verbannen boek: De graphic novel beschrijft Maia Kobabe's verwarrende ontdekkingstocht naar hun genderidentiteit. Hoe kom je erachter wie je bent als geen enkel label exact past?

Lees verder

Liever dieren

Mijn zus vindt het belachelijk, we hadden er gister aan de telefoon nog ruzie over. Maar zo'n ruzie bevestigt juist mijn gevoel: Ik vind dieren echt leuker dan mensen.

Lees verder

L word: Sapphic Chaos

Ze zingt 'Becky's So Hot' live in aflevering 7 van The L word Generation Q seizoen 3, over de nieuwe vriendin van haar ex. The L word is weer voorbij, maar de muziek van Fletcher is een blijver!

Lees verder

De kunst van nuchter leven

Dry January: De internationale trend om in de eerste maand van het jaar eens geen alcohol te drinken. Alice zit er middenin, samen met haar vriendin, en het blijkt -om verschillende redenen- best lastig.

Lees verder

Kerst (zonder) discussie

Lesbisch, vegetarisch, gescheiden en een zoon die blowt. Ik vraag me af hoeveel ruimte mijn conservatieve ouders nog over hebben om te accepteren dat ook mijn volwassen kind zijn eigen keuzes maakt.

Lees verder

Pride: Ik wil niet

Duizend procent zeker dat mijn ex daar ook is. Ik ben er nog niet aan toe om haar te zien, zeker niet met mijn nieuwe vriendin. Zij weet niet dat mijn hart nog steeds gebroken is.

Lees verder

'Moest dat nou..?'

Ik ben veel te ver gegaan en ik heb er nauwelijks herinneringen aan. Flarden wel, en ik vond haar bloedmooi op dat moment. Maar de vriendschap die het me gekost heeft was het vast niet waard.

Lees verder

Wash het pink

Sneakers, shirts, ondergoed, sokken en accessoires: Vele merken lanceren hun regenboog collecties rondom Pride, 'ontworpen met inclusiviteit in gedachten en niets dan goede vibes!'

Lees verder

Geheime relatie

Ik begin mijn geduld te verliezen met haar gedraaikont. Ze is zo bang voor de reacties van haar collega's dat ze op haar werk doet alsof onze relatie niet bestaat.

Lees verder

Carrie, Charlotte, Miranda & Che!

And Just Like That: Op HBO Max zie je het tweede seizoen van 'first modern lesbian' Anne Lister's Gentleman Jack en de sequel op Sex & The City: And Just Like That, met de 'queerness' van deze tijd.

Lees verder

Geld stinkt (niet)

Zij wil niet boven haar stand leven en van mijn rijkdom profiteren, ik wil niet doen alsof ik geen geld heb, of mijn afkomst verloochenen. Door haar voel ik me soms schuldig over mijn leven.

Lees verder

Onmogelijke keuze

De pandemie heeft me wakker geschud. Ik wil reizen, de wereld zien, het roer om. Mijn vriendin wil dat niet, zij wil 'gewoon' terug naar de tijd voor corona. Ik weet niet hoe het verder moet.

Lees verder

Klein paradijs

Het was 'een aanslag op haar humeur' en 'op een dag ben je die vieze stad zat,' zei ze. Mijn moeder is vorig jaar overleden aan corona. De manier waarop ze gelijk heeft gekregen had ik echt nooit verwacht.

Lees verder

Onze laatste kerst samen

Ik moest er niet aan denken dat ze er straks niet meer zou zijn. Dat deed ik ook niet, maar mijn vrouw wilde er wel over praten. Ze wilde me vertellen dat ik door moest gaan met leven.

Lees verder

Kerst, covid en oorlog

Het loopt volledig uit de hand. Ik kan niet wachten tot deze stomme pandemie onder controle is, het begint te veel te vragen van mij, mijn vriendin, onze relatie en iedereen om ons heen.

Lees verder

Liegen over covid shot

… dat doe je toch niet? Ik vind het sowieso van de gekken als iemand zich niet laat inenten, maar erover liegen slaat echt alles. Met zo'n type wil ik niks te maken hebben.

Lees verder

Gepest op het werk

Dit wil ik nooit meer meemaken: Ik had niks verkeerd gedaan, maar mijn hart klopte in mijn keel en mijn wangen vlamden van schaamte. Ik wist niet wat ik moest doen, of hoe te reageren.

Lees verder

'Markeer als ongelezen'

Taboe: 'Het kan eigenlijk niet door de beugel, maar ik kan het niet laten. Ik lees de emails van mijn vriendin. Ik kijk een paar keer per week in haar inbox.'

Lees verder

Regenboog collecties

LEGO, Converse, Dr. Martens, UGG, Disney, Adidas, Calvin Klein en Levi's: grote merken lanceren hun eigen Pride producten en scharen zich achter de internationale LHBTQ+ gemeenschap.

Lees verder

Girl in red

If I Could Make It Go Quiet: Queer icoon 'girl in red' Maria Ulven lanceert haar debuutalbum en neemt verschillende kanten van de liefde onder de loep.

Lees verder

Lust & Gratie

Lesbisch-cultureel tijdschrift in opgenomen in DBNL: 'Vrijwel alle intellectuele en artistieke lesbo's van naam leverden stukken. Vele bijdragen werden klassiek.'

Lees verder

Pikkedief

'Ik schaam me dood soms. Dat doe je toch niet? Mijn vriendin is een jatter. Voor de kick, voor de lol, vanuit een trauma... Het zal allemaal wel, maar ik vind het niet kunnen.'

Lees verder

Gillian speelt Eleanor

Deze week werd bekend dat (biseksuele) Gillian Anderson de rol van (biseksuele) Eleanor Roosevelt gaat spelen in een nieuwe Showtime-productie The First Lady.

Lees verder

Ik wil geen prik

Hoogstpersoonlijk: 'We hebben de godganse tijd ruzie. Ik vind dat mijn vriendin onnodige risico's neemt, en zij is haar geduld met mij aan het verliezen; Ik ben als de dood voor naalden.'

Lees verder

Blij met de lockdown

Hoogstpersoonlijk: Ik ben depressief. Het cliché is waar: Tijdens de feestdagen is het meestal erger, maar dit jaar valt het mee en dat komt door het corona virus.

Lees verder

Ik durf niet uit de kast

Hoogstpersoonlijk: 'Ik heb ontdekt, onderzocht en ervaren dat ik lesbisch ben, maar ik durf het niet aan mijn twee moeders te vertellen.'

Lees verder

Tweede kans

Het leed dat daten heet: Ze had al eens een nacht in mijn bed doorgebracht en wist precies wie ik was, terwijl ik geen idee had met wie ik te maken had.

Lees verder

Lesbian Visibility Day

Zichtbaarheid van lesbische vrouwen laat te wensen over, dus op 26 april zetten we de schijnwerper op onszelf! #LesbianVisibilityDay

Lees verder

'Niemand wil me'

Neem nou die keer dat het allemaal nét even anders was dan het leek. Ik ontmoette haar online, en dat is natuurlijk altijd oppassen geblazen want je weet nooit hoe eerlijk iemand is.

Lees verder

Beladen kerstdiner

Het leed dat daten heet: Neem nou die keer dat ik mee moest naar het kerstdiner. We kenden elkaar een maand. Nee, nee en nog eens nee. Helaas lag het niet zo simpel.

Lees verder

Pussy verstopt

Het leed dat daten heet: Neem nou die keer dat ik vals werd beschuldigd van dierenmishandeling. Wat daar gebeurde kan ik nog steeds niet helemaal bevatten.

Lees verder

'Give Elsa a Girlfriend'

Lesbische Disney-prinses laat nog even op zich wachten, ook de soundtrack van Frozen II onthult geen liefdesverhaal. 'Dat is niet wat we willen vertellen.'

Lees verder

Tegen beter weten in

Het leed dat daten heet: De nare herinneringen hadden plaatsgemaakt voor een sprankje hoop. Na acht jaar ging ik weer daten met mijn ex.

Lees verder

Uit elkaar: De verhuizing

'Je bent in overleef-modus, maar rouwen om wat voorbij is kan je niet overslaan.' Hoe vreselijk gelijk mijn broer had zou dat weekend blijken.

Lees verder

Uit elkaar: Het gesprek

'De zucht tussen mijn tranen door was eigenlijk van opluchting. Dat ze weg was. Dat ik haar verdriet niet kon zien.'

Lees verder

Een beetje getrouwd

Het leed dat daten heet: 'Toen ik voorstelde om samen met haar zoontje pannenkoeken te bakken, had ik een ongemakkelijke snaar geraakt'.

Lees verder

Uit elkaar: De beslissing

Ik weet niet goed wie ik ben zonder haar. Het idee dat ik haar nooit meer zie breekt me, maar bij haar blijven kan niet.

Lees verder

Uit elkaar: De twijfel

Ik wil weg bij mijn vriendin. Zij was mijn 'soulmate'. Ik wist het zeker. Maar nu, acht jaar later, denk ik dat het voorbij is.

Lees verder

Vervelende gevolgen

Het leed dat daten heet: Die keer dat ik een SOA had en daar veel te laat achter kwam. Ik heb me nog nooit zo schuldig gevoeld.

Lees verder

Erin geluisd

Het leed dat daten heet: We zouden, heel spontaan, even langskomen bij haar broer en zijn vriendin de 'kluspot'. En dat heb ik geweten.

Lees verder

'Niet in gebruik'

Het leed dat daten heet: 'Ik vertrouwde haar alsof ik haar al jaren kende. Dat was fout nummer 1, zou ik snel ontdekken.'

Lees verder

Het leed dat daten heet

''Laat maar komen, dat verse vlees!' De koppelpoging van mijn beste vriend: Goed bedoeld, slecht ingeschat.' Rosalie deelt haar ervaringen. Lees, lach en huiver!

Lees verder

Het leed dat daten heet

Herkenbaar, gênant, ongemakkelijk of ronduit pijnlijk: Je moet er wat voor over hebben om je droomvrouw te vinden. Roos deelt haar ervaringen. Lees, lach en huiver!

Lees verder