Moet ik afstand nemen?

'Mijn vrouw heeft de laatste paar jaren veel voor haar kiezen gekregen. Haar moeder is na een lang ziekbed jong overleden aan kanker, haar geliefde nicht (de dochter van haar broer) kwam bij een auto-ongeluk om het leven en zelf verloor ze in coronatijd haar baan in de horeca. Momenteel zit ze geestelijk totaal in een dip. Dip is eigenlijk een understatement, want ze slikt inmiddels antidepressiva en ze staat op de wachtlijst voor psychologische hulp. Ondertussen is samenleven met haar geen gemakkelijke opgave.

De stemming in huis is constant in mineur en ik kan weinig goed doen. Mijn vrouw legt alles negatief uit. Een voorbeeld? Als ik zeg dat ik onder alle omstandigheden van haar houd, gaat ze direct tekeer. Zoiets mag ik nooit meer herhalen, want daarmee wrijf ik volgens haar in dat het nu slecht gaat en vroeger goed. Zo'n vergelijking maken is pijnlijk voor haar, maar mij treft schuld, omdat ik die vergelijking zogezegd oproep. Mentaal ben ik normaliter sterk en stabiel, maar het almaar op eieren lopen, elk woord op een goudschaaltje moeten leggen, sloopt me totaal. Ik voel dat ik uit zelfbehoud afstand moet gaan nemen. Wat zou jij doen?'

 

Geef je grenzen aan

'Kijk, iemand kan het nog zo moeilijk hebben, maar dat betekent niet dat zij alles maar tegen je kan zeggen. Jij moet

 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden