Geen zin in een koophuis

'Mijn vriendin en ik zijn al ruim een jaar op zoek naar een koophuis. We zitten momenteel in een betaalbare huurflat op een prima locatie, maar kopen leek toch verstandiger. Althans, volgens mijn vriendin. Een huis is een goede investering, het wordt van jezelf, huur is weggegooid geld. Nou ja, iedereen kent de argumenten wel. Ik ben het daar nooit helemaal mee eens geweest, want een huurhuis betekent voor mij gemak en vrijheid. Je hoeft niet naar onderhoud om te zien en kunt weg als je wilt. Met een koophuis is dat wel anders.

Maar goed, ik ben toch in mijn vriendins verhaal meegegaan. Vorig jaar waren de huizenprijzen wel hoog, maar toch lager dan nu. Ik schrik van de gekte op de huizenmarkt. Vaak krijg je maar tien minuten om een huis te bekijken, omdat er zoveel gegadigden zijn en die gaan dan ook nog overbieden. Ik had al mijn twijfels bij een koophuis, maar die zijn nu omgeslagen in onwil om nog een huis te kopen. Ik heb er geen zin in. Zo idioot veel geld is het niet waard. Mijn vriendin is er boos en verdrietig over. Ze vraagt of ik niet meer van haar houd. Daar heeft het helemaal niets mee te maken. Wat zou jij doen?'

 

Praat over je relatie
'Het meest problematisch aan je verhaal vind ik dat je vriendin de gezamenlijke aanschaf van een huis ziet als blijk van vertrouwen in jullie relatie. Nu je geen zin meer hebt in de investering is ze boos en verdrietig en twijfelt ze zelfs aan

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden