Pride Awards

AVROTROS reikt dit jaar weer een Pride Award, ontworpen door kunstenaar Sioejeng Tsao, uit aan een bekende LHBTI-held en een onbekende LHBTI-held; iemand die zich dit jaar heeft ingezet voor de LHBTI-community.

De jury bestaande uit Cornald Maas (jury-voorzitter, AVROTROS-presentator), Marie Ricardo (strategisch directeur COC Nederland) en Jessie Maya (YouTuber, winnaar Pride Awards 2019) kiezen uit alle inzendingen de winnaars. De twee awards worden op zaterdag 7 augustus uitgereikt tijdens een speciale Pride uitzending van Lieve SPLNTR!

Pride Awards 2019

YouTuber Jessie Maya en COC-voorlichter Krzysztof Dobrowolski-Onclin waren de winnaars van de Pride Awards 2019. Zij ontvingen de award, ontworpen door ontwerper Bas Kosters, uit handen van minister van Engelshoven tijdens Pride Amsterdam in VondelCS.

Aanmelden Pride Awards 2021 kon t/m 9 juli.

Update 22 juli:

De genomineerden voor de Pride Awards 2021 zijn bekend. Nikkie de Jager (presentatrice / YouTuber), Lisa van Ginneken (politica voor D66), Naomie Pieter (kunstenaar / activist), Michiel van Erp (documentairemaker / regisseur) en André van Duin (acteur / presentator) maken kans op deze prijs.

Ook in de categorie 'onbekende LHBTI+-helden' selecteerde de jury vijf kanshebbers. Dit zijn de genomineerden:

- Barry Beijer en Danny Houtkooper, makers van de podcast Gewoon Homo

- Sherryl Netteb, evenementorganisator en oprichter van Colourful Pride Nederland

- Mike Gerritsen, amateurvoetballer die publiekelijk uit de kast kwam

- Tammie Schoots, transgender activiste

- Annefleur Schipper en Vera Siemons, makers van de podcast De Lesbische Liga

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden