Alarmbellen

 'Gisteren kwam ik nogal ontdaan terug van een lunch met een oude vlam. Ik had haar een tijdje niet gezien dus er was flink wat bij te kletsen. Heel gezellig, tot ze me vroeg of mijn zoon nu achttien was (hij is vijfentwintig), waar hij woonde (al jaren in Utrecht) en wat hij deed. Dat wist ze altijd, maar nu dus niet meer. Verderop in het gesprek vroeg ik haar of haar dochter haar appartement al had verkocht. Ze keek verbaasd en liet merken dat ze zelfs niet wist dat haar dochter een eigen huis had. Toen gingen echt mijn alarmbellen af.

Ze was wel eerder wat vergeetachtig, maar nooit in deze mate. Moet ik het haar zeggen? En ook haar twee volwassen dochters waarschuwen? Ik vind het echt zo pijnlijk. Wat zou jij doen?'

 

Vertel haar dat je je zorgen maakt

'Wat mij betreft betekent vriendschap dat je oprecht, integer en kwetsbaar bij elkaar bent. Dus als je contact met deze persoon voelt als vriendschap, denk ik dat het heel belangrijk is om dit te bespreken. Het zou best kunnen dat ze zich geconfronteerd en aangevallen voelt, dus het is van belang dat je begint met vertellen dat je je zorgen om haar maakt en om haar geeft. Daarna benoem je de voorbeelden die je hebt gezien, en dat haar vergeetachtigheid erger

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden