Frida, Viva la Vida

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.

Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was Frida in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden?

 

De documentaire FRIDA, VIVA LA VIDA verbeeldt in zes hoofdstukken een reis op zoek naar Frida, midden in het hart van Mexico.  Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida wisselen elkaar af. We krijgen haar meest beroemde zelfportretten te zien (van het schilderij met Diego Rivera uit 1931 tot The Two Fridas 1939 [zie afbeelding bovenin], The Broken Column 1944 en The Wounded Deer 1946).

 

 

Frida, Viva la Vida is vanaf 19 augustus te zien in verschillende filmtheaters door heel Nederland.

Een overzicht vind je hier.

 

 

Frida Kahlo in musea:

Cobra Museum in Amstelveen:
Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution
Tot en met 26 september 2021
Meer info vind je hier

 

Drents Museum in Assen:
Viva la Frida!
Life and art of Frida Kahlo
8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022
Meer info vind je hier

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden