Frida, Viva la Vida

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.

Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was Frida in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden?

 

De documentaire FRIDA, VIVA LA VIDA verbeeldt in zes hoofdstukken een reis op zoek naar Frida, midden in het hart van Mexico.  Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida wisselen elkaar af. We krijgen haar meest beroemde zelfportretten te zien (van het schilderij met Diego Rivera uit 1931 tot The Two Fridas 1939 [zie afbeelding bovenin], The Broken Column 1944 en The Wounded Deer 1946).

 

 

Frida, Viva la Vida is vanaf 19 augustus te zien in verschillende filmtheaters door heel Nederland.

Een overzicht vind je hier.

 

 

Frida Kahlo in musea:

Cobra Museum in Amstelveen:
Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution
Tot en met 26 september 2021
Meer info vind je hier

 

Drents Museum in Assen:
Viva la Frida!
Life and art of Frida Kahlo
8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022
Meer info vind je hier

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden