Frida, Viva la Vida

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.

Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was Frida in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden?

 

De documentaire FRIDA, VIVA LA VIDA verbeeldt in zes hoofdstukken een reis op zoek naar Frida, midden in het hart van Mexico.  Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida wisselen elkaar af. We krijgen haar meest beroemde zelfportretten te zien (van het schilderij met Diego Rivera uit 1931 tot The Two Fridas 1939 [zie afbeelding bovenin], The Broken Column 1944 en The Wounded Deer 1946).

 

 

Frida, Viva la Vida is vanaf 19 augustus te zien in verschillende filmtheaters door heel Nederland.

Een overzicht vind je hier.

 

 

Frida Kahlo in musea:

Cobra Museum in Amstelveen:
Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution
Tot en met 26 september 2021
Meer info vind je hier

 

Drents Museum in Assen:
Viva la Frida!
Life and art of Frida Kahlo
8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022
Meer info vind je hier

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden