Altijd Al Loiza

Nooit eerder was model en presentatrice Loiza Lamers (26) zo openhartig over haar leven als in de nieuwe Videoland documentaire 'Altijd Al Loiza'. Regisseur Elza Jo Tratlehner volgt Loiza voor langere tijd van dichtbij als ze vertelt over haar liefdesleven en confrontaties waar zij als vrouw dagelijks tegenaan loopt. Voor haar was de transitie naar vrouw op jonge leeftijd nooit een keuze, maar een vanzelfsprekendheid, ze was 'Altijd Al Loiza'. We zien een kwetsbare, maar vooral ook een sterke en gelukkige vrouw. 

Beeld: Videoland

Loiza is een knappe en succesvolle vrouw in de bloei van haar leven. Zoals bij iedere jonge vrouw gaat dat gepaard met de nodige onzekerheden en levensvragen. Voor Loiza is er één specifiek onderwerp waarin zij onzekerheid en angst ervaart: de liefde. Deze documentaire legt op een kwetsbare manier vast tegen welke confrontaties ze hierdoor dagelijks aanloopt. Loiza is openhartig over haar leven en de liefde en laat de kijker dichterbij komen dan ooit.

Loiza Lamers: 'Met de documentaire wil ik het verhaal achter Loiza vertellen. Ik krijg vaak verzoeken om te praten over mijn liefdesleven, maar dat heb ik nooit gedurfd en altijd afgewezen. Net als iedereen vind ik het een spannend en moeilijk onderwerp. In 'Altijd Al Loiza' zet ik voor het eerst deze deur open en geef ik de kijker een oprecht en eerlijk beeld van mijn leven. Dat voelt als een persoonlijke bevrijding. Ik hoop dat mensen zich in de documentaire herkennen, want liefde is een universeel aspect.' 

'Altijd Al Loiza' wordt geproduceerd door NewBe en is vanaf 6 oktober exclusief te zien bij Videoland. 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden