Ik wil meer

Loopt het niet lekker op het gebied van relaties? Heb je vragen die je aan niemand anders durft te stellen? Heb je behoefte aan een onafhankelijk perspectief op jouw kwestie?

In onze relatierubriek 'Roos weet raad' kijkt Roos Reijbroek (relatiecoach @ De Vrije Ruimte) met je mee en beantwoordt jouw vraag. Geen onderwerp is haar te gek; van leeftijdsverschillen tot BDSM, van hechtingsproblemen tot alledaags gekibbel, van consentkwesties tot open relaties, alles wat te maken heeft met relaties kun je bij haar kwijt.

Meer info over Roos en De Vrije Ruimte vind je hier!

 

'Beste Roos, Ik lees je rubriek heel graag, je inzichten zijn inspirerend. Ik heb ook een vraag, eigenlijk een korte maar met veel consequenties, denk ik. Toen ik het artikel las over het polygame stel viel voor de zoveelste keer het kwartje: Ik wil dat ook. Ik houd van mijn vrouw, maar we zijn al lang samen en ik was nog heel jong. Ik wil met anderen ook dingen delen, intimiteit, een speciale band. Dat betekent niet dat ik weg wil bij mijn vrouw, maar ik wil gewoon meer in mijn liefdesleven. Het probleem: Ik heb geen idee hoe ik daarover moet beginnen. Ik denk dat ze er erg afwijzend tegenover staat, meteen onze hele relatie in twijfel trekt en boos wordt. Ik ben bang dat als ik het alleen al benoem er geen weg terug is. Dat zij denkt: Als ik een ander wil, is het over. Tot nu toe is het een reden geweest om het maar te laten, niks te zeggen. Een polygame relatie is misschien niet voor mij weggelegd in deze situatie. Maar denk je dat er een manier is waarop ik het toch bespreekbaar kan maken, zonder meteen de knuppel in het hoenderhok te gooien? Hoop het, ik heb geen idee waar te beginnen. Groet van B.'Lieve B.,

Wat leuk, dit is de eerste keer dat ik hoor dat ik trouwe lezers heb op Zij aan Zij! Dank je voor je complimenten. Zonder in te geven op de prestatiedruk die ik mezelf nu opleg, gaan we het hebben over je kwestie. Polyamorie (= veel liefdes en de gangbare term, polygamie = trouwen met meerdere mensen) lijkt soms gevoelig te liggen, maar als we 't stap voor stap aanpakken is er meer mogelijk dan je misschien nu denkt.

Wat wil je precies?
Je schrijft over hoe het artikel over Carol en Ber je inspireert, want meer intimiteit en speciale verbindingen, dat klinkt toch ook heerlijk! Het is aanlokkelijk om die droom als ideaal te zien en het hier en nu als één groot praktisch bezwaar. Dat houdt je uiteindelijk afwachtend en passief, dus daar moeten we doorheen. Kijk eens grondig naar binnen: wat spreekt je precies zo aan in hun verhaal? Gaat het over het gevoel van vrijheid, of hun specifieke relatievorm, of de kracht van hun onderlinge verbinding? In welke richting zoek jij het? Dat kan zitten in het algeheel openstaan voor nieuwe verbindingen, het willen ontdekken van anderssoortig contact of seks (zoals casual daten, tantra of BDSM), diversiteit zoeken qua genderexpressie (bij je partners, maar ook binnen jezelf) en nog veel meer.   

In eerste instantie is 't niet per se belangrijk om de praktische zaken op orde te krijgen. Wat je precies wilt afspreken qua exclusiviteit, tijdsverdeling, safer sex, etc. kan namelijk alleen in overleg met de betrokkenen, niet in je eentje. Voor nu is het vooral van belang dat je een  

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder

Rollercoaster naar ons gezin

De focus op ovulatie en menstruatie. Wel of niet ongesteld deze maand. Zo ontzettend spannend. En uiteindelijk zenuwslopend. Vol goede moed begonnen we aan het proces...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden