Tally

Vandaag, op 19 november, wordt de single 'Lights On' van Tally en DJ trio 3NRGY uitgebracht, een vrolijk en energiek nummer, een ode aan genderneutrale liefde. Tally (Talitha Tauwnaar, 30) was ambassadrice van de Rotterdam Pride 2020 en wil met dit nummer van de daken schreeuwen: 'love is love, het maakt niet uit op wie je valt.' Wij spraken haar!

Luister 'Lights On' op Spotify!

Wat een mooie coverfoto! Kun je daar iets meer over vertellen?

Ik sta op de foto met Diede Vermeesch( [insta] (rechts op de foto). Diede is openlijk over haar geaardheid dus ze heeft ook ervaring met vrouwenliefde. Ik heb haar zelf via Instagram benaderd met de vraag of ze model wil staan voor de foto bij mijn nieuwe single. Ik volgde haar al een tijdje op social media en haar unieke uitstraling sprak mij altijd al aan; ik wilde haar zo graag als model hebben voor de coverfoto van mijn nieuwe track! Diede reageerde gelijk heel enthousiast. Toen ik haar voor het eerst ontmoette hadden we al gelijk een hele goeie vibe; waar deze prachtige foto het resultaat van is geworden. We kenden elkaar pas net vijf minuten toen deze foto werd gemaakt, kun je nagaan!

 

Waar gaat het nummer over?

Mijn nieuwe nummer 'Lights On' gaat over genderneutrale liefde. Ik wil een stukje laten zien van mijn ervaringen met vrouwen en laten voelen hoe de liefde tussen twee vrouwen is. Het nummer zelf heb ik geschreven samen met mijn beste vriendin en vocal-dj Jennifer Cooke [insta]. Lights On is echt een pareltje van ons tweeën. Maar we hadden het nummer niet kunnen maken zonder het DJ trio 3NRGY [insta]. Zij zorgden  voor de muziek onder het nummer.

 

Wij zijn ook benieuwd naar jou. Hoe ben je in de muziekwereld begonnen?

Als jong meisje dacht ik al: Ik hoor gewoon thuis op het podium. Maar pas in 2016 begon ik echt als officiële artiest, omdat ik toen mijn eerste song bij een label wegtekende. Sindsdien ging mijn carrière echt van start. Ik ben altijd al heel open-minded geweest en geloofde altijd al dat liefde voor iedereen is. In mijn videoclips ging mijn focus vaak naar de queer community waarmee ik de scènes tot uiting wilde brengen. Op een gegeven moment wilde ik wat meer een stukje van mezelf in mijn muziek verwerken, ik ben namelijk panseksueel. Daarom besloot ik samen met mijn label om meer op de pride scene te focussen. Zo was ik vorig jaar ambassadrice van Rotterdam Pride 2020 en daarnaast heb ik een nummer uitgebracht in de Pride week, genaamd Gloria.

 

 

Wanneer kwam je er zelf achter dat je ook op vrouwen valt?

Dat was in 2014, toen kreeg ik mijn eerste vriendinnetje. Ik werd voor het eerst verliefd op een vrouw maar het voelde gelijk al super fijn en natuurlijk. Mijn vrienden reageerden heel positief toen ik ze vertelde dat ik verliefd was op een vrouw, die hadden het al van mij verwacht omdat ik zo'n free spirit ben. Ik moest het toen nog wel aan mijn ouders vertellen. Die woonden in Suriname. Mijn moeder is heel erg gelovig opgevoed en zij heeft ons geleerd dat liefde tussen twee vrouwen of twee mannen niet kon. Ik hield me daar toentertijd niet heel erg mee bezig, want ik ging al snel mijn eigen weg. Ik voelde me altijd al anders dan de rest.

 

Uit de kast in Suriname

Ik besloot na een jaar samen met mijn vriendinnetje te zijn – we woonden al samen dus het was best serieus – naar Suriname te gaan om mijn moeder over haar te vertellen. Mijn moeder had al een voorgevoel, omdat ze al wist dat ik samenwoonde met een 'vriendin' waar zij nooit eerder van had gehoord, haha. Ik vertelde haar: 'Wij houden heel erg veel van elkaar en we hebben een relatie.' Mijn moeder reageerde best wel relaxed en heel liefdevol, maar over het volgende was ze wel heel stellig: 'Mijn geloofsovertuiging is de bijbel, waardoor ik dit niet kan accepteren,' zei ze. 'Maar ik hou van jou, jij bent mijn dochter en mijn liefde voor jou zal nooit veranderen,' vervolgde ze. Ik vind het jammer dat ze het niet accepteert maar ik respecteer haar keuze. Ik ben helemaal oké met haar reactie, want ik kan gelukkig zijn ongeacht of iemand mij accepteert of niet. Deze gedachtegang zou ik ook graag willen overbrengen aan anderen door middel van mijn muziek.

 


'Durf je kleuren te laten zien'

Ik zou aan iedereen willen meegeven dat je je niet moet laten beïnvloeden door wat anderen van je vinden of wat zij van jou verlangen. Met mijn nieuwe track 'Lights On' wil ik mensen inspireren om zichzelf te zijn en dat je trots kunt zijn op wie je bent. Het maakt niet uit wie je bent of op wie je valt, zolang je maar gewoon je eigen kleuren durft te laten zien.

 

Over Tally

Tally is een geboren entertainer. De oorspronkelijk in Suriname geboren artieste heeft een Joods/Creoolse en Indiaanse achtergrond en deze mix maakt haar een echte exotische vlam. In 2016 bracht ze haar eerste officiële single en video 'My Reflection' uit en vervolgens een samenwerking met DJ Kelly Ross en Bollebof. In 2019 tekende Tally bij het label ROQ 'N Rolla Music, eerder bracht ze daar de track 'Own The Night' en 'Forbidden Fruit' uit. De zangeres heeft internationale ambities en is klaar om de wereld te inspireren met haar muziek en unieke sound. Volg Tally op instagram om op de hoogte te blijven!

 

Kleding foto bovenin: Kill them with your colour

*

 

 

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden