Kerst, covid en oorlog

Alles is nu wel zo'n beetje gezegd over corona, niet? Nou, ik heb nog een variatie: Mijn familie en schoonfamilie hebben er een soort oorlog van gemaakt, West side story is er niks bij. Ik zal proberen een beeld te schetsen: De tante van mijn vrouw heeft weken op de IC gelegen met covid. Ze heeft het maar net overleefd. Ze is weer thuis, haar man en volwassen kinderen zijn gevaccineerd en helemaal voorstander van alle regels, beperkingen en een prikmandaat. Dan, mijn schoonmoeder: Zij vindt het 'allemaal maar gelul', roept om het hardste dat het gewoon een griepje is en dat haar zus toch al een slechte gezondheid had. Ze laat zich niet vaccineren, mijn schoonmoeder dus, doet alsof er niks aan de hand is en vindt dat de overheid en de hele wereld gek geworden is. Allemaal tot daaraantoe, maar nu wil mijn vrouw toch Kerst gaan vieren bij haar moeder. Wij zijn dubbel gevaccineerd, ik heb best een tijd geduld gehad met de wappies, maar ik ben er nu wel klaar mee. Hoe

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden