Kerst, covid en oorlog

Alles is nu wel zo'n beetje gezegd over corona, niet? Nou, ik heb nog een variatie: Mijn familie en schoonfamilie hebben er een soort oorlog van gemaakt, West side story is er niks bij. Ik zal proberen een beeld te schetsen: De tante van mijn vrouw heeft weken op de IC gelegen met covid. Ze heeft het maar net overleefd. Ze is weer thuis, haar man en volwassen kinderen zijn gevaccineerd en helemaal voorstander van alle regels, beperkingen en een prikmandaat. Dan, mijn schoonmoeder: Zij vindt het 'allemaal maar gelul', roept om het hardste dat het gewoon een griepje is en dat haar zus toch al een slechte gezondheid had. Ze laat zich niet vaccineren, mijn schoonmoeder dus, doet alsof er niks aan de hand is en vindt dat de overheid en de hele wereld gek geworden is. Allemaal tot daaraantoe, maar nu wil mijn vrouw toch Kerst gaan vieren bij haar moeder. Wij zijn dubbel gevaccineerd, ik heb best een tijd geduld gehad met de wappies, maar ik ben er nu wel klaar mee. Hoe

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder

Pride met het hele gezin

'Pride is een prachtig evenement waarop je enerzijds de trots op je bijzondere gezin kan tonen en anderzijds kan voelen dat je niet de enige bent met een andere gezinssamenstelling.' >> Leuke winactie!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden