Buitengesloten

'Al enige tijd lijdt mijn vrouw aan een zware depressie. Ze heeft daarvoor al medicatie, maar na ruim een jaar op de wachtlijst voor therapie te hebben gestaan, is ze daar nu eindelijk mee begonnen. Wat bij de intake en het vooronderzoek duidelijk werd, is dat er waarschijnlijk een trauma meespeelt.

Graag zou ik een bijdrage aan het genezingsproces van mijn vrouw leveren en daarover heb ik ook contact gezocht met haar hulpverleners. Die zitten alleen met een beroepsgeheim en zonder toestemming van hun cliënt mogen ze geen overleg met de naasten hebben.

Natuurlijk heb ik een en ander met mijn vrouw doorgesproken, maar die ziet het nut van betrokkenheid niet in. Eerlijk gezegd ben ik teleurgesteld over haar reactie, omdat mijn input me van belang lijkt. Ik maak haar tenslotte mee in het dagelijks leven, ik ken haar als geen ander. Stiekem voel ik me ook buitengesloten. Als partners heb je toch geen geheimen voor elkaar? Wat zou jij doen?'

 

Plaats jezelf niet in de rol van hulpverlener

'In je behoefte om te helpen vergeet je makkelijk dat ook depressieve mensen recht op privacy en zelfbeschikking hebben. Je partner zou zich heel machteloos voelen als jij over haar ging praten met haar hulpverleners en dat zou ook heel slecht zijn voor jullie relatie, dus pas op dat jij jezelf niet in de 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden