Autopsie

Na vijf jaar wachten was het in november 2021 eindelijk zover: Het volgende boek van Patricia Cornwell kwam uit. Het is deel 25 (!) in de reeks over patholoog anatoom Kay Scarpetta, getiteld Autopsie. In maart 2022 zal het boek ook in het Nederlands verschijnen, als ebook en paperback bij uitgever Luitingh Sijthoff.

Het verhaal: Forensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta is als hoofd medisch onderzoeker teruggekeerd naar Virginia, de staat waar ze haar gedenkwaardige carrière begon. Ze is nog maar enkele weken aan het werk als ze te maken krijgt met twee ernstige misdrijven: het lichaam van een vrouw is op een gruwelijke wijze tentoongesteld vlak bij een spoorlijn, en in een uiterst geheim laboratorium in de ruimte vindt een catastrofe plaats. Wanneer Scarpetta de sporen begint te volgen, lijkt het erop dat een seriemoordenaar dicht bij huis toeslaat. Maar hoe hebben deze zaken met elkaar te maken?

Autopsie is verkrijgbaar vanaf 22 maart 2022.

 

Het eerste boek over Kay Scarpetta kwam uit in 1990. Schrijfster Patricia Cornwell heeft sindsdien vele prijzen in de wacht gesleept. Haar boeken zijn in 40 talen vertaald en uitgegeven in 120 landen.

Patricia Cornwell trouwde in 2006 met Harvard-neurowetenschapper Staci Ann Gruber en is open over haar seksuele voorkeur. Als rolmodel wil ze vooral laten zien dat trouw zijn aan jezelf altijd het meeste oplevert, voor jezelf en voor de mensen om je heen. 

Lees meer over Patricia Cornwell in onze Encyclopedie.

 

Afgelopen zomer werd bekend dat er een televisieserie gemaakt zal worden gebaseerd op de Kay Scarpetta boeken. De rechten zijn gekocht door Jamie Lee Curtis' Comet Pictures en Blumhouse Television. Blumhouse liet weten: We zijn enorm vereerd te mogen samenwerken met een van de meest succesvolle auteurs in de geschiedenis. We kunnen niet wachten het populaire personage Kay tot leven te wekken op televisie. Ook zijn we enorm dankbaar dat Jamie Lee Curtis ons met Patricia in contact heeft gebracht, en dankbaar dat Patricia ons vertrouwt met haar iconische creatie.' Jamie Lee Curtis voegt daar aan toe: 'De kracht van televisie zal er ook nog eens voor zorgen dat er een heel nieuw publiek wordt aangesproken. Het werk van Patricia Cornwell is al zo baanbrekend, deze samenwerking wordt geweldig.' Wanneer de televisieserie verschijnt is nog niet bekend.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden