Samen een kind

De twee stellen Vivian en Deborah en Ruth en Bianca hebben hun kindje gekregen met de hulp van kinderwenscentrum Nij Geertgen. Als je samen een gezin wilt stichten als vrouw-vrouw koppel kom je voor vele keuzes en beslissingen te staan. Heb jij altijd al willen weten hoe het nou precies zit als je als vrouw-vrouwkoppel een kind wil krijgen? Wij spraken de twee stellen over hun ervaringen.

Deel 1, over het voortraject - Hoe kom je tot belangrijke beslissingen en hoe pak je het allemaal aan? En ook: Tips van Marieke Schoonenberg. Zij is gynaecoloog bij Nij Geertgen en zelf moeder van drie kinderen uit een vrouw-vrouw relatie. Lees deel 1: De Wens.

Foto: Vivian, Deborah & Charlie (links), Bianca, Ruth & Niels (rechts).

Verplicht gesprek met de psycholoog

Vivian en Deborah: Toen we bij Nij Geertgen kwamen kregen we in het voortraject een gesprek met een psycholoog. Dat is een standaardprocedure om te kijken of je weet wat het allemaal inhoudt, maar ook of je het psychisch wel aan kunt. Dat was heel goed en fijn en het voelde ook als een heel prettig gesprek – helemaal niet oordelend of controlerend. Vanaf toen ging het echt heel snel.

Ruth: Ik vond het in eerste instantie heel vervelend dat we verplicht een gesprek moest hebben met een psycholoog, voordat we aan het traject konden beginnen. Het voelt dan alsof je eerst goedgekeurd moet worden of je wel geschikt bent. Sowieso heb ik lang getwijfeld voordat ik besloot om ervoor te gaan. Ik wilde graag kinderen, maar ik vroeg me lang af of ik het een kind zou willen aandoen om twee mama's te hebben. Ik dacht: dadelijk wordt ons kind gepest en dat lijkt 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden