Aan de andere kant van geluk

Op 14 februari, op Valentijnsdag, verschijnt bij uitgeverij Kluitman de nieuwe, aangrijpende Young Adult-roman van Jonge Jury Debuutprijswinnaar Nadine Swagerman.

Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, over vriendschap en groei, maar vooral een verhaal over liefde. Een liefde die ontstaat tussen Isa en Gwen, die ieder hun eigen reden hebben om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap. Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven.

Foto Nadine Swagerman is gemaakt door Willemijn Wahl.

Het verhaal draait niet zozeer om het niet-hetero zijn zelf, maar meer om de liefde die ontstaat tussen Gwen en Isa. Een verhaal over twee meiden die in één van de moeilijkste perioden in hun leven iets heel moois ontdekken. Er is een moment dat één van de hoofdpersonen uit de kast komt bij de belangrijkste mensen in haar omgeving, daar wordt heel positief op gereageerd. Het niet-hetero zijn wordt dus totaal niet gezien als het belangrijkste probleem in dit verhaal, en dat is heel fijn. Wel wordt er in het verhaal dieper ingegaan op de mentale problemen waar Gwen en Isa mee worstelen. Hoewel ze allebei iets anders doormaken, vinden ze bij elkaar toch de steun en begrip waar ze zo hard naar op zoek waren.

Een mooi, vlot geschreven verhaal met voor veel mensen - ongeacht hun geaardheid - herkenbare elementen.

'Aan de andere kant van geluk is een klein kunstwerkje. Een verhaal om helemaal in op te gaan. Puur, kwetsbaar en meeslepend. Ik ben zeer onder de indruk!'– Judith Visser

Zij aan Zij mag twee exemplaren van dit boek verloten!

Win! Aan de andere kant van geluk

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

Auteur van het boek is Nadine Swagerman. Zij droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster te worden. Nadine stond in de finale van twee schijfwedstrijden en in 2018 kwam haar droom uit toen haar debuut Eén waarheid bij uitgeverij Kluitman verscheen. Met dit boek heeft ze de Jonge Jury Debuutprijs 2019 gewonnen. In 2020 verscheen haar novelle Maar ik ben jou niet. Naast het schrijven van verhalen, werkt Nadine als tekstschrijver voor haar eigen tekstbureau.

 

Aan de andere kant van geluk, door Nadine Swagerman

Uitgeverij Kluitman, ISBN: 9789020654752         

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden