Steun Oekraïne

COC Nederland start op 1 maart een crowdfundingsactie voor LHBTI personen in Oekraïne. Je kunt de actie steunen met een Tikkie en COC Nederland zorgt ervoor dat je volledige donatie terecht komt bij de collega-organisaties in Oekraïne.

De Oekraïense bevolking leidt zwaar onder de gevolgen van de Russische inval in het land. Voor kwetsbare groepen zoals LHBTI-personen levert de oorlog specifieke problemen op. Bijvoorbeeld omdat ze niet kunnen rekenen op onderdak of steun van familie en omdat president Poetin heeft laten doorschemeren het specifiek gemunt te hebben op progressieve krachten zoals de LHBTI-beweging.

'Onze Oekraïense collega's doen een noodkreet: ze vragen Nederland om hulp. Daarom startten wij een crowdfundingactie voor LHBTI-personen, in aanvulling op de andere belangrijke steuninitiatieven voor Oekraïne,' aldus COC Nederland.

'Onze Oekraïense collega's hebben het meeste behoefte aan geld. Daarmee kunnen ze ter plekke zorgen voor huisvesting voor mensen die moeten vluchten, voor voedsel, medicijnen, dekens, matrassen, hiv-medicatie en psychologische hulp. Ook is er behoefte aan steun voor mensen die bijzonder gevaar lopen en Oekraïne moeten ontvluchten naar LHBTI-vriendelijke landen.'

Je kunt NU doneren door HIER een Tikkie te sturen.

Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. 'We hopen op gulle giften voor onze Oekraïense collega's. Wij zorgen er voor dat je volledige gift direct terecht komt bij onze collega-organisaties in Oekraïne. Namens de Oekraïense beweging: hartelijk bedankt voor jullie royale steun!'

Maak je liever een bedrag over via je bankrekening? Dat kan natuurlijk ook! Maak je bijdrage dan over naar rekeningnummer NL84 ABNA 05188 61 457 t.n.v. COC Nederland onder vermelding van 'Crowdfunding Oekraïne'. We zullen jullie de komende tijd zo goed mogelijk op de hoogte houden. - COC Nederland.

 

COC Nederland - Update 9 maart: Danzij jullie gulle donaties hebben we in de eerste week de eerste twintig LHBTI’ers kunnen helpen met onderkomen en basisbehoeften. Tevens hebben onze collega’s in Oekraïne op 8 en 9 maart acht mensen kunnen helpen aan vervoermiddel naar een veilige plek. Wij blijven ondertussen in nauw contact met onze collega’s in Oekraïne om de volledige donatie op de plekken te krijgen waar dat op dit moment het meest nodig is.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender Queer

Verbannen boek: De graphic novel beschrijft Maia Kobabe's verwarrende ontdekkingstocht naar hun genderidentiteit. Hoe kom je erachter wie je bent als geen enkel label exact past?

Lees verder

Horoscoop april 2023

Vertrouw op feiten en je eigen instinct. Laat je niet teveel wijsmaken door anderen. Verwacht tijdens de zonsverduistering in Ram een nieuwe start. Misschien wel met haar. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Wormmaan

'Een mens is een vat vol tegenstrijdigheden.' Mariken Heitman ontving de Libris Literatuur Prijs voor haar tweede boek: Wormmaan. 'De wereld is in de war, niet Elke, mijn alter ego.' Wij spraken haar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden