Opgewonden

Opgewonden is een bloedeerlijke podcast overs seks in alle vormen en maten. In het tweede seizoen van Opgewonden ontvangen Haroon Ali en Yora Rienstra verschillende gasten om te praten over seks en nemen zij geen blad voor de mond. 

Het eerste seizoen bestond uit 12 afleveringen van 30 minuten waarin verschillende thema's werden behandeld, zoals de kijk op porno, de frictie tussen seks en macht, de obsessie met penetratie, de problemen met klaarkomen, en onzekerheden in bed. 

Ook bespraken ze de vooroordelen over het seksleven van homo's en lesbiennes. Ze trekken het breder dan hun eigen ervaringen maar generaliseren nooit. 

Ook in het tweede seizoen, gestart begin dit jaar en met elke twee weken een nieuwe aflevering, leggen Haroon en Yora weer verschillende zaken onder de loep die te maken hebben met seksualiteit, op een herkenbare, transparante en no-nonsense manier.

Bijvoorbeeld in de aflevering die gaat over de misvattingen over biseksualiteit: Mensen die biseksueel zijn worden vaak verkeerd begrepen. Homo’s en lesbiennes denken dat het een fase is en partners zijn bang dat je vreemdgaat, vertelt fotograaf en schrijfster Bete van Meeuwen. Tijd om alle vooroordelen te ontleden in deze podcast.

Ook hoor je een aflevering over seks na een transitie en over de voordelen en uitdagingen van polyamorie. De afleveringen van het eerste seizoen staan nog allemaal online (mocht je ze gemist hebben) en elke twee weken staat er een verse aflevering klaar: Mooi luistervoer!

Je vind de podcast Opgewonden hier.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden