Opgewonden

Opgewonden is een bloedeerlijke podcast overs seks in alle vormen en maten. In het tweede seizoen van Opgewonden ontvangen Haroon Ali en Yora Rienstra verschillende gasten om te praten over seks en nemen zij geen blad voor de mond. 

Het eerste seizoen bestond uit 12 afleveringen van 30 minuten waarin verschillende thema's werden behandeld, zoals de kijk op porno, de frictie tussen seks en macht, de obsessie met penetratie, de problemen met klaarkomen, en onzekerheden in bed. 

Ook bespraken ze de vooroordelen over het seksleven van homo's en lesbiennes. Ze trekken het breder dan hun eigen ervaringen maar generaliseren nooit. 

Ook in het tweede seizoen, gestart begin dit jaar en met elke twee weken een nieuwe aflevering, leggen Haroon en Yora weer verschillende zaken onder de loep die te maken hebben met seksualiteit, op een herkenbare, transparante en no-nonsense manier.

Bijvoorbeeld in de aflevering die gaat over de misvattingen over biseksualiteit: Mensen die biseksueel zijn worden vaak verkeerd begrepen. Homo’s en lesbiennes denken dat het een fase is en partners zijn bang dat je vreemdgaat, vertelt fotograaf en schrijfster Bete van Meeuwen. Tijd om alle vooroordelen te ontleden in deze podcast.

Ook hoor je een aflevering over seks na een transitie en over de voordelen en uitdagingen van polyamorie. De afleveringen van het eerste seizoen staan nog allemaal online (mocht je ze gemist hebben) en elke twee weken staat er een verse aflevering klaar: Mooi luistervoer!

Je vind de podcast Opgewonden hier.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden