Opgewonden

Opgewonden is een bloedeerlijke podcast overs seks in alle vormen en maten. In het tweede seizoen van Opgewonden ontvangen Haroon Ali en Yora Rienstra verschillende gasten om te praten over seks en nemen zij geen blad voor de mond. 

Het eerste seizoen bestond uit 12 afleveringen van 30 minuten waarin verschillende thema's werden behandeld, zoals de kijk op porno, de frictie tussen seks en macht, de obsessie met penetratie, de problemen met klaarkomen, en onzekerheden in bed. 

Ook bespraken ze de vooroordelen over het seksleven van homo's en lesbiennes. Ze trekken het breder dan hun eigen ervaringen maar generaliseren nooit. 

Ook in het tweede seizoen, gestart begin dit jaar en met elke twee weken een nieuwe aflevering, leggen Haroon en Yora weer verschillende zaken onder de loep die te maken hebben met seksualiteit, op een herkenbare, transparante en no-nonsense manier.

Bijvoorbeeld in de aflevering die gaat over de misvattingen over biseksualiteit: Mensen die biseksueel zijn worden vaak verkeerd begrepen. Homo’s en lesbiennes denken dat het een fase is en partners zijn bang dat je vreemdgaat, vertelt fotograaf en schrijfster Bete van Meeuwen. Tijd om alle vooroordelen te ontleden in deze podcast.

Ook hoor je een aflevering over seks na een transitie en over de voordelen en uitdagingen van polyamorie. De afleveringen van het eerste seizoen staan nog allemaal online (mocht je ze gemist hebben) en elke twee weken staat er een verse aflevering klaar: Mooi luistervoer!

Je vind de podcast Opgewonden hier.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden