Opgewonden

Opgewonden is een bloedeerlijke podcast overs seks in alle vormen en maten. In het tweede seizoen van Opgewonden ontvangen Haroon Ali en Yora Rienstra verschillende gasten om te praten over seks en nemen zij geen blad voor de mond. 

Het eerste seizoen bestond uit 12 afleveringen van 30 minuten waarin verschillende thema's werden behandeld, zoals de kijk op porno, de frictie tussen seks en macht, de obsessie met penetratie, de problemen met klaarkomen, en onzekerheden in bed. 

Ook bespraken ze de vooroordelen over het seksleven van homo's en lesbiennes. Ze trekken het breder dan hun eigen ervaringen maar generaliseren nooit. 

Ook in het tweede seizoen, gestart begin dit jaar en met elke twee weken een nieuwe aflevering, leggen Haroon en Yora weer verschillende zaken onder de loep die te maken hebben met seksualiteit, op een herkenbare, transparante en no-nonsense manier.

Bijvoorbeeld in de aflevering die gaat over de misvattingen over biseksualiteit: Mensen die biseksueel zijn worden vaak verkeerd begrepen. Homo’s en lesbiennes denken dat het een fase is en partners zijn bang dat je vreemdgaat, vertelt fotograaf en schrijfster Bete van Meeuwen. Tijd om alle vooroordelen te ontleden in deze podcast.

Ook hoor je een aflevering over seks na een transitie en over de voordelen en uitdagingen van polyamorie. De afleveringen van het eerste seizoen staan nog allemaal online (mocht je ze gemist hebben) en elke twee weken staat er een verse aflevering klaar: Mooi luistervoer!

Je vind de podcast Opgewonden hier.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden