Nieuws: Podcast

Kristen Stewart bij De Liga!

Vanaf vandaag, zaterdag 30 maart, is bij De Lesbische Liga het interview te horen dat Annefleur Schipper en Vera Siemons hadden met Kristen Stewart, over de film Love Lies Bleeding.

Lees verder

Lotte's Hotline

Alleen maar motiverend en positief: Alles is bespreekbaar en iedereen is welkom bij Lotte. Het maakt haar niet uit of je dik, dun, zwart, wit, Rotterdams, Fries, jong of oud bent: iedereen mag er zijn.

Lees verder

The Lesbian Romantic

Sigrid Dufraimont maakt al jaren de razend populaire, wereldwijd beluisterde podcast met romantische verhalen. Koop een exclusieve stoel in het Bells & Whistles Theater en help TLR overleven. Wij spraken Sigrid!

Lees verder

GLOW op Spotify

Geproduceerd door LGBTQIA+ makers, zoals Damn, Honey, Relnichten, De Lesbische Liga Podcast en Van de Kast naar het Podium. Welke podcast is jouw favoriet? Nydia en Marie Lotte maakten een top 5.

Lees verder

Lesbische Liga: Pride-special

De aflevering is volledig gewijd aan Pride. Deze internationale editie geeft ook een kijkje in de wereld van Pride en de uitdagingen waar de LGBTQ+-gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

Lees verder

Lesbische Liga Live!

'Dit was het meest lesbische moment ooit,' zeggen Vera Siemons en Annefleur Schippers. Er waren 1100 queer mensen in een uitverkocht Tivoli Vredenburg voor de derde editie van de live show.

Lees verder

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Wees jezelf, wees welkom

Het Nationaal Ouderenfonds lanceert een nieuwe aflevering van de LHBTI-ouderen podcast, om zo meer bewustwording en daarmee een veiligere omgeving voor LHBTI-ouderen te creëren.

Lees verder

1 op de 90

Hoe is het om op te groeien in een wereld die verdeeld is in mannen en vrouwen, terwijl je zelf fysieke kenmerken van beide hebt? Marleen, Samantha en Joyce zijn intersekse. Interwat?

Lees verder

Lesbische Liga

Nieuw seizoen van onze lievelingspodcast! Vera Siemons en Annefleur Schipper duiken in alle lesbische, biseksuele en queer-media om te kijken hoe goed óf hoe slecht het gesteld is met de representatie.

Lees verder

De Omega

Audiothriller over een land waarin queers hun leven niet langer zeker zijn. 'Dat gruwelijke incident in de supermarkt, op 13 november 2034, is voor mij de aanleiding geweest om deze podcast te maken.'

Lees verder

Reeks over Regenboogsteden

Movisie lanceert in juni een podcastreeks: Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden en daar wordt in vier afleveringen uitgebreid over gesproken.

Lees verder

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

Opgewonden

Bloedeerlijke podcast over seks in alle vormen en maten: Haroon Ali en Yora Rienstra ontvangen verschillende gasten en zij nemen geen blad voor de mond.

Lees verder

Lesbische Liga & ANNE+

Make lesbi great again! Vandaag de derde aflevering van het vijfde seizoen in het teken van de Netflix-lancering van ANNE+ met niemand minder dan Hanna van Vliet en Thorn de Vries te gast!

Lees verder

Lesbische Liga S5!

Zaterdag start het gloednieuwe, vijfde seizoen van De Lesbische Liga Podcast. Tien nieuwe afleveringen van het 'lesbisch clubhuis' met Vera en Annefleur!

Lees verder

Gloei

Uitgeverij Querido en Edward van de Vendel maken podcastreeks Gloei: Persoonlijke gesprekken naar aanleiding van het succesvolle jongeren-interviewboek over identiteit, gender, seksualiteit en liefde.

Lees verder

Lesbische Liga wint award!

De NPO 3FM/NTR-podcast van 3FM-dj Vera Siemons en filmkenner Annefleur Schipper heeft de Dutch Podcast Award 2021 in de categorie Media & Cultuur gewonnen!

Lees verder

De goede immigrant

Verhalen van Quinsy Gario, Deborah Cameron en Hasret Emine laten ongefilterd zien hoe het is om structureel, van generatie op generatie, te moeten voldoen aan de verwachtingen van de ander.

Lees verder

De Brabantse Potcast

'Het gaat niet alleen over potten, maar over LHBT. Ons doel is om serieuze onderwerpen met het gemoedelijke Brabantse te combineren en bespreekbaar te maken.'

Lees verder

'Luister je de Liga?'

Nieuw seizoen Lesbische Liga! In de podcast spreken Vera en Annefleur met Wie is de Mol-winnaar Rocky Hehakaija en met het eerste lesbische koppel dat 20 jaar geleden trouwde.

Lees verder

Luister!

Thuis is er ook genoeg moois te zien en te doen. Daarom hier een lijstje fijne podcasts om je de coronacrisis door te helpen: Poëzie, feminisme, politiek, ANNE+ en meer!

Lees verder
Lees meer