Wie wil jij zien?

Op 26 april is het Lesbian Visibility Day, onstaan in 2008 in de Verenigde Staten, met als doel de (h)erkenning en zichtbaarheid van lesbische vrouwen te vergroten en verbeteren. Bij Zij aan Zij doen we dat natuurlijk elke dag, en breder ook: queer vrouwen, of LBTQIA+ v/x, of gewoon iedereen die niet in een cis hetero hokje past staan altijd centraal.

Wij grijpen Lesbische Zichtbaarheidsdag aan om jou te vragen wat (en wie) je graag zou zien op Zij aan Zij.

Wie moeten wij dringend eens interviewen? Of over wie zou je meer willen weten? Wie mis je op Zij aan Zij? Wie heeft onlangs een indrukwekkende prestatie geleverd of iets bijzonders gecreëerd en mag weleens in de schijnwerpers worden gezet? Welke onderwerpen verdienen (meer) aandacht?

Laat het ons weten!

Stuur een mailtje naar redactie@zijaanzij.nl of laat een comment achter hieronder.

 

Wist je dat je de zoekfunctie kunt gebruiken om de hele website te doorzoeken, op namen en onderwerpen, inclusief het archief en de hele encyclopedie?

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

One in a million

LGBTQIA+ films voor iedereen: een gezamenlijke missie om te vieren dat we uniek zijn. 1 miljoen mensen €1 doneren om wereldwijde LGBTQIA+ representatie naar een hoger plan te tillen.

Lees verder

Respect for Marriage Act

Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus schrapte, kwam ook de vrijheid om te trouwen op losse schroeven te staan. Een nieuwe wet biedt meer bescherming.

Lees verder

Leesvoer 2022

Fleur Pierets, Claudia de Breij, Sara Kroos, Nina Polak, Hannah Gadsby en meer binnen- en buitenlandse auteurs schreven dit jaar een bonte verzameling boeken. We maakten een divers (en nooit compleet) overzicht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden