Verre reizen

'Ik ben een echte reisgek en mijn vriendin ook. Toch ben ik net wat fanatieker dan zij, zo blijkt nu. In coronatijd reisden we aanzienlijk minder en voornamelijk binnen Nederland en een beetje door Europa, maar nu wil ik toch echt weer 'los', naar andere continenten. Alleen spelen er nu weer andere zaken in de wereld, zoals de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de hogere brandstofprijzen. Dat voelen wij natuurlijk ook in de portemonnee. Bezuinigen is nodig, maar niet op vakanties, wat mij betreft. Dan de thermostaat maar lager of minder uit eten, bijvoorbeeld. Mijn vriendin ziet het helaas anders. Die wil niet inboeten op comfort hier en is ook wel wat benauwder in verband met de oorlogsperikelen. Ik ga echt niet langer thuisblijven, heb ik haar gezegd. Ik wil bijvoorbeeld naar Nepal. Ik krijg haar niet mee en overweeg nu alleen of met een groepsreis mee te gaan. Vriendin boos. Wat zou jij doen?'

Foto: Machhapuchhre, berg in de Nepalese Himalaya.

Achterhaal waarom ze boos is
'Waarom is je vriendin precies boos? Het lijkt me wel belangrijk dat te achterhalen. Zijn jullie niet gewend activiteiten apart te ondernemen? Is ze mogelijk jaloers? Of ongerust over je veiligheid vanwege de oorlog in Oekraïne? Pas als duidelijk is wat er werkelijk speelt, kun je al dan niet reageren op haar bezwaren of overwegingen.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden