Verre reizen

'Ik ben een echte reisgek en mijn vriendin ook. Toch ben ik net wat fanatieker dan zij, zo blijkt nu. In coronatijd reisden we aanzienlijk minder en voornamelijk binnen Nederland en een beetje door Europa, maar nu wil ik toch echt weer 'los', naar andere continenten. Alleen spelen er nu weer andere zaken in de wereld, zoals de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de hogere brandstofprijzen. Dat voelen wij natuurlijk ook in de portemonnee. Bezuinigen is nodig, maar niet op vakanties, wat mij betreft. Dan de thermostaat maar lager of minder uit eten, bijvoorbeeld. Mijn vriendin ziet het helaas anders. Die wil niet inboeten op comfort hier en is ook wel wat benauwder in verband met de oorlogsperikelen. Ik ga echt niet langer thuisblijven, heb ik haar gezegd. Ik wil bijvoorbeeld naar Nepal. Ik krijg haar niet mee en overweeg nu alleen of met een groepsreis mee te gaan. Vriendin boos. Wat zou jij doen?'

Foto: Machhapuchhre, berg in de Nepalese Himalaya.

Achterhaal waarom ze boos is
'Waarom is je vriendin precies boos? Het lijkt me wel belangrijk dat te achterhalen. Zijn jullie niet gewend activiteiten apart te ondernemen? Is ze mogelijk jaloers? Of ongerust over je veiligheid vanwege de oorlog in Oekraïne? Pas als duidelijk is wat er werkelijk speelt, kun je al dan niet reageren op haar bezwaren of overwegingen.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden