Verre reizen

'Ik ben een echte reisgek en mijn vriendin ook. Toch ben ik net wat fanatieker dan zij, zo blijkt nu. In coronatijd reisden we aanzienlijk minder en voornamelijk binnen Nederland en een beetje door Europa, maar nu wil ik toch echt weer 'los', naar andere continenten. Alleen spelen er nu weer andere zaken in de wereld, zoals de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de hogere brandstofprijzen. Dat voelen wij natuurlijk ook in de portemonnee. Bezuinigen is nodig, maar niet op vakanties, wat mij betreft. Dan de thermostaat maar lager of minder uit eten, bijvoorbeeld. Mijn vriendin ziet het helaas anders. Die wil niet inboeten op comfort hier en is ook wel wat benauwder in verband met de oorlogsperikelen. Ik ga echt niet langer thuisblijven, heb ik haar gezegd. Ik wil bijvoorbeeld naar Nepal. Ik krijg haar niet mee en overweeg nu alleen of met een groepsreis mee te gaan. Vriendin boos. Wat zou jij doen?'

Foto: Machhapuchhre, berg in de Nepalese Himalaya.

Achterhaal waarom ze boos is
'Waarom is je vriendin precies boos? Het lijkt me wel belangrijk dat te achterhalen. Zijn jullie niet gewend activiteiten apart te ondernemen? Is ze mogelijk jaloers? Of ongerust over je veiligheid vanwege de oorlog in Oekraïne? Pas als duidelijk is wat er werkelijk speelt, kun je al dan niet reageren op haar bezwaren of overwegingen.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden