Opzettelijke vernieling

De foto's van de Pride Photo tentoonstelling in Vlissingen zijn onherstelbaar en moedwillig vernield; een aanslag op ieders vrijheid om te kunnen zijn wie je wil zijn! 

Pride Photo is woedend: in de nacht van 3 op 4 mei 2022, is de tentoonstelling 'Celebrating the Unseen', van Pride Photo in Vlissingen onherstelbaar en moedwillig beschadigd. Vijf panelen zijn met graffiti bespoten. Het gaat om de werken van fotografen Prins de Vos, Robert Siegelman, CrazinisT artisT, Robert Coombs en David Těšínský.

'Het gaat niet om vandalisme, maar om gemotiveerde opzettelijke vernieling. Het bewijst voor mij het bestaansrecht en de noodzaak van onze tentoonstelling. Juist vandaag, nu we herdenken en morgen de vrijheid vieren.' aldus Hein-Jan Keijzer, directeur van Pride Photo, op 4 mei. 'We willen met de tentoonstelling mensen aan het denken zetten over diversiteit en een discussie op gang brengen. Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die dit afwijzen. Met hen zou ik graag een inhoudelijke gesprek voeren. Maar een laffe anonieme vernieling hoort daar wat mij betreft absoluut niet bij. Wij zijn ontzettend boos! Ik doe graag een oproep aan diegene die zo stoer was deze foto's te beschadigen ook zo dapper zijn om naar voren te stappen, en om met ons het gesprek aan te gaan.'

Voor Pride Photo is weer duidelijk waarom zichtbaarheid van de Queer community zo ontzettend nodig is. Waarom we moeten strijden voor meer straight allies, waarom de Pride nodig is en waarom Pride Photo door moet gaan met deze tentoonstelling die het hele jaar door in alle provincies van Nederland te zien is. Dat moet veilig kunnen.

De tentoonstelling van werken van Pride Photo reisde vorig jaar onbeschadigd door Nederland en was op 12 plekken te zien. Dit jaar was de expositie te zien in Amsterdam. Na Vlissingen reist de tentoonstelling verder naar andere provincies. Daar zullen de beschadigde panelen na herstel weer ongeschonden te zien zijn.

 

Over Pride Photo

Pride Photo is een platform voor inspirerende verhalen over seksuele en genderdiversiteit. Door middel van fotografie streeft Pride Photo ernaar om beelden te tonen van de verhalen achter deze diversiteit, een veilige plek te creëren voor dialoog en intrigerende presentaties voor en over de LGBTQI+-gemeenschap, en de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in de samenleving te bevorderen.

De artistieke ambitie van Pride Photo resulteert in de jaarlijkse internationale fotowedstrijd. De geselecteerde afbeeldingen maken deel uit van de Pride Photo Exhibition die elk jaar in november in Amsterdam wordt gehouden en het jaar daarop naar meer locaties reist.

Voor deze jaarlijkse wedstrijd worden inzendingen aangemoedigd uit alle fotografische disciplines en van mensen uit alle lagen van de bevolking; ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, ras, politieke overtuiging, religie of nationaliteit. De enige vereiste is dat foto's elke vorm van seksuele en/of genderdiversiteit vertegenwoordigen.

Stichting Pride Photo is een non-profit organisatie die in 2010 is opgericht en uniek is in zijn soort.

www.pridephoto.org

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden