Ireen Wüst: College Tour

Ze is de succesvolste Nederlander op de Olympische Spelen ooit en op 15 mei is ze te gast bij College Tour: Ireen Wüst (35) kijkt terug op haar carrière en vertelt over haar ambities voor de toekomst.

In Peking schreef ze geschiedenis met goud op de 1500 meter en ze is de enige sporter die tijdens vijf Winterspelen achter elkaar een olympische titel veroverde. Toen ze 19 jaar oud was won Ireen voor het eerst olympisch goud, tijdens de Winterspelen van Turijn. Dit betekende het begin van een zegetocht: ze wordt zevenvoudig wereldkampioen allround en vijftienvoudig wereldkampioen per afstand. Met een totaal van 74 medailles, waarvan 13 gewonnen op de Olympische Winterspelen zette ze afgelopen maart een punt achter haar imposante schaatscarrière.

College Tour met Ireen Wüst, zondag 15 mei, om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Ireen Wüst werd in 1986 geboren in het Brabantse Goirle. Op 21 mei wordt zij daar gehuldigd, zal er ter ere van haar een feest plaatsvinden en wordt er een standbeeld van Ireen onthuld. [lees hier meer.] Op 12 maart 2022 nam ze definitief afscheid van de actieve schaatssport en werd benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond.

Trouwen met Letitia

Komende zomer trouwt Ireen met Letitia de Jong (28). Het huwelijk zou eigenlijk al in de zomer van 2020 plaatsvinden, maar door corona werd de grote dag uitgesteld. Ireen en Letitia leerden elkaar kennen op de schaatsbaan. Ze zijn samen sinds 2017 en tijdens een vakantie op een Caribisch eiland in 2019 vroeg Ireen Letitia ten huwelijk; in de zomer van 2022 geven ze elkaar het ja-woord.

*

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden