Lightyear

Het is de zesde film in de Toy Story serie: Lightyear ging eerder deze maand in première is sinds deze week op witte doek te zien. Althans, in de landen waar de film 'mag' draaien. Een lesbische kus maakt namelijk dat de film in verschillende gebieden nu al verbannen en verboden is. In Indonesië, Maleisië en de meeste landen in het Midden-Oosten zal de Disney Pixar film niet draaien. Ook in China zal de film waarschijnlijk niet worden vertoond.

De film is het sci-fi actie-avontuur over de oorspronkelijke ontstaansgeschiedenis van Buzz Lightyear -de held waarop de speelgoedfiguur is geïnspireerd - en introduceert de legendarische Space Ranger die al generaties lang fans weet te winnen. De regie van 'Lightyear' is in handen van Angus MacLane, Annie Award-winnaar, Pixar-animator, en co-regisseur van 'Finding Dory' uit 2016. Galyn Susman ('Toy Story That Time Forgot' short) is de producent.

De kus in de film is tussen Alisha Hawthorne (Uzo Aduba), ook een space ranger en de partner van Buzz, en haar vrouw. Ze zijn getrouwd en hebben samen een kind. En dat ligt allemaal nogal gevoelig in de landen die de film niet willen vertonen. Disney is verzocht om de scene te schrappen, maar daar is geen gehoor aan gegeven. 'Dit is het definitieve verhaal over de achtergrond van Buzz Lightyear.'

 To infinity and beyond!

*

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden