Lightyear

Het is de zesde film in de Toy Story serie: Lightyear ging eerder deze maand in première is sinds deze week op witte doek te zien. Althans, in de landen waar de film 'mag' draaien. Een lesbische kus maakt namelijk dat de film in verschillende gebieden nu al verbannen en verboden is. In Indonesië, Maleisië en de meeste landen in het Midden-Oosten zal de Disney Pixar film niet draaien. Ook in China zal de film waarschijnlijk niet worden vertoond.

De film is het sci-fi actie-avontuur over de oorspronkelijke ontstaansgeschiedenis van Buzz Lightyear -de held waarop de speelgoedfiguur is geïnspireerd - en introduceert de legendarische Space Ranger die al generaties lang fans weet te winnen. De regie van 'Lightyear' is in handen van Angus MacLane, Annie Award-winnaar, Pixar-animator, en co-regisseur van 'Finding Dory' uit 2016. Galyn Susman ('Toy Story That Time Forgot' short) is de producent.

De kus in de film is tussen Alisha Hawthorne (Uzo Aduba), ook een space ranger en de partner van Buzz, en haar vrouw. Ze zijn getrouwd en hebben samen een kind. En dat ligt allemaal nogal gevoelig in de landen die de film niet willen vertonen. Disney is verzocht om de scene te schrappen, maar daar is geen gehoor aan gegeven. 'Dit is het definitieve verhaal over de achtergrond van Buzz Lightyear.'

 To infinity and beyond!

*

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

One in a million

LGBTQIA+ films voor iedereen: een gezamenlijke missie om te vieren dat we uniek zijn. 1 miljoen mensen €1 doneren om wereldwijde LGBTQIA+ representatie naar een hoger plan te tillen.

Lees verder

Respect for Marriage Act

Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus schrapte, kwam ook de vrijheid om te trouwen op losse schroeven te staan. Een nieuwe wet biedt meer bescherming.

Lees verder

Leesvoer 2022

Fleur Pierets, Claudia de Breij, Sara Kroos, Nina Polak, Hannah Gadsby en meer binnen- en buitenlandse auteurs schreven dit jaar een bonte verzameling boeken. We maakten een divers (en nooit compleet) overzicht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden