Lightyear

Het is de zesde film in de Toy Story serie: Lightyear ging eerder deze maand in première is sinds deze week op witte doek te zien. Althans, in de landen waar de film 'mag' draaien. Een lesbische kus maakt namelijk dat de film in verschillende gebieden nu al verbannen en verboden is. In Indonesië, Maleisië en de meeste landen in het Midden-Oosten zal de Disney Pixar film niet draaien. Ook in China zal de film waarschijnlijk niet worden vertoond.

De film is het sci-fi actie-avontuur over de oorspronkelijke ontstaansgeschiedenis van Buzz Lightyear -de held waarop de speelgoedfiguur is geïnspireerd - en introduceert de legendarische Space Ranger die al generaties lang fans weet te winnen. De regie van 'Lightyear' is in handen van Angus MacLane, Annie Award-winnaar, Pixar-animator, en co-regisseur van 'Finding Dory' uit 2016. Galyn Susman ('Toy Story That Time Forgot' short) is de producent.

De kus in de film is tussen Alisha Hawthorne (Uzo Aduba), ook een space ranger en de partner van Buzz, en haar vrouw. Ze zijn getrouwd en hebben samen een kind. En dat ligt allemaal nogal gevoelig in de landen die de film niet willen vertonen. Disney is verzocht om de scene te schrappen, maar daar is geen gehoor aan gegeven. 'Dit is het definitieve verhaal over de achtergrond van Buzz Lightyear.'

 To infinity and beyond!

*

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Let's talk about sex

De liefde in Japan, gendergelijkheid in IJsland, Thailand een paradijs voor transgenders..? Lieve Blancquaert reist de wereld rond om zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft.

Lees verder

Discriminerend geweld

COC Nederland is blij met een wetsvoorstel dat hogere straffen stelt op discriminerend geweld. 'Geweld om wie je bent is niet alleen een klap in je gezicht, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Come Alive

Expositie waarin kunstenaars erotiek op een vernieuwende manier benaderen, bedoeld om je te laten transformeren en mee te laten voeren langs fantasieën, openbaringen en onthullingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden