Nieuws: Film

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder

Levante & Fucking Åmål

Deze zomer: een oproep voor inclusie in de film Levante, in de bioscoop vanaf 20 juni, en de Zweedse arthouse klassieker uit 1998, Fucking Åmål, is opnieuw uitgebracht en zie je vanaf 11 juli.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Love Lies Bleeding

Win kaarten! De excentrieke queer-thriller over verlangen, obsessie en de American Dream, met Kirsten Stewart en Katy M. O'Brian in de hoofdrollen, zie je vanaf 11 april in de bioscoop.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Love Lies Bleeding

Vanaf de eerste minuut zat ik al op het puntje van mijn stoel. De film was spannend, complex, uniek en goed in elkaar gezet – mooi gefilmd met prachtige muziek! De film (met Kristen Stewart!) is te zien vanaf 11 april.

Lees verder

Roze Filmdagen 2024

Veelkleurige, verrassende en hartverwarmende verhalen in een vol en mooi programma tijdens de Roze Filmdagen, dit jaar van 13 tot en met 24 maart. Ga vooral zoveel mogelijk kijken!

Lees verder

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Noordelijk Filmfestival

Diverse en unieke films in Leeuwarden, 'een mooi moment voor ons om een aantal queer films uit te lichten.' Lees de tips van Hanna en Annemarie, oprichters van het Friese queer collectief GLITCH.

Lees verder

NFF: Queer Day

Op het Nederlands Film Festival zie je dit jaar een film over de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap, naast korte films, docu's en een bijzondere expositie.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Queer shorts, documentaires, nationale en internationale premières, oude en moderne klassiekers zie je vanaf 1 september op de jubileumeditie van het QFFU: 'Genderations; Queer past, present & future.'

Lees verder

The Kids Are All Right

'Bij het gezin uit de film was Mirella van Markus als coach geen overbodige luxe geweest. In dit grappige, verrassende en misschien herkenbare verhaal is de rol van de donor niet voor alle partijen even helder.'

Lees verder

Roze Filmdagen 2023

Queer verhalen op het witte doek: Van vergeten geschiedenissen tot lesbisch drama, humor en romantiek: Vanaf 22 maart zie je het allemaal in Amsterdam. Een paar tips!

Lees verder

Silver Haze

Sasha Polak vertelt het verhaal van Franky, een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden.

Lees verder

Oscars 2023

De nominaties voor de 95ste Academy Awards zijn bekend: de films Tár, Everything Everywhere All At Once en The Whale zijn onze favoriet want ze scoren hoog op de LGBTQ-representatie-ladder!

Lees verder

IFFR 2023

Van 25 januari tot en met 5 februari 2022 keert het International Film Festival terug in de Rotterdamse bioscopen. En ook dit jaar staat er een diverse verzameling LHBTQ+ films op het programma.

Lees verder

Petit mal en Two

De Nederlandse releases van de queer films Petit Mal (Colombia, geregisseerd door Ruth Caudeli) en Two (Israël, geregisseerd door Astar Elkayam) zijn dit voorjaar, met een voorproefje in januari.

Lees verder

Thuis voor de buis

Speciaal voor de winter en de donkere dagen maakten we een diverse selectie van films en series die in Nederland online te zien zijn. Heerlijk om met een fleecedekentje op de bank van te genieten.

Lees verder

One in a million

LGBTQIA+ films voor iedereen: een gezamenlijke missie om te vieren dat we uniek zijn. 1 miljoen mensen €1 doneren om wereldwijde LGBTQIA+ representatie naar een hoger plan te tillen.

Lees verder

Girls girls girls

Drie meiden op de drempel van vrouw-zijn ervaren in drie weken hoe het is om verliefd te worden, seksueel genot te ontdekken en met familiezaken om te gaan. Deze Finse film is nu te zien!

Lees verder

Bros

Eerste romantische komedie van een grote studio over twee homoseksuele mannen die heel misschien, mogelijk, wellicht, per ongeluk de ware liefde weten te vinden. Win bioscoopkaartjes!

Lees verder

Tár

Psychologisch drama van Todd Field met Cate Blanchett in de hoofdrol: Tijdens de première kreeg de film een staande ovatie van het publiek. Volgend jaar te zien in Nederland.

Lees verder
Lees meer