Anoniem of niet..?

'Onze eierstokken rammelen. Mijn vrouw en ik willen allebei dolgraag kinderen. Het idee is om om de beurt zwanger te raken, maar van wie? Daar zijn we helaas niet over uit. Mijn vrouw geeft de voorkeur aan een anonieme spermadonor, al is die alleen mogelijk in het buitenland. In Nederland zijn anonieme spermadonaties niet toegestaan. Ik vraag liever een vertrouwde vriend om ons beiden te helpen. Dan zijn de kinderen ook echt verwant. Mijn vrouw is bang dat zo'n bekende zich te veel gaat mengen in ons gezinsleven en ziet dat niet zitten. We komen er niet uit en ondertussen tikt de biologische klok. Onze relatie komt daardoor ook onder spanning te staan. Wat zou jij doen?'

 

Praat met ouders over hun keuzes
'Als je mij tien jaar geleden had verteld dat mijn dochter met behulp van een goede vriend geboren zou worden, dan had ik dat voor onmogelijk gehouden. Ik zag veel beren, net als jouw vriendin. Als je het onderling niet eens bent, kan het helpen om samen veel te lezen en documentaires over het onderwerp te kijken. Of zoek contact met ouders die kinderen hebben met een onbekende of juist bekende donor. Ik stond nooit helemaal achter de keuze van een onbekende donor (puur voor mijn dochter) en daardoor voelde zwanger worden gewoon niet goed. Ik denk dat als je 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden