'Moest dat nou..?'

Ik ben veel te ver gegaan en ik heb er nauwelijks herinneringen aan. Flarden wel, en ik vond haar bloedmooi op dat moment. Maar de vriendschap die het me gekost heeft was het vast niet waard.

Nien (31) wil haar ervaring graag delen: 'Ik zie het zoveel om me heen, al dat gezuip. Ik doe er net zo hard aan mee. Maar ik begin de schaduwkanten te zien, vraag me af waar het precies goed voor is. Misschien heeft iemand iets aan mijn verhaal.'

Het was een van de eerste warme dagen van het jaar. De tuin achter het café was ingericht op feest: Er stond een podium om op te dansen en in de hoek stond een draaitafel. Het was pas een uur of vijf, van feesten was nog lang geen sprake, maar ik had de hele middag thuis gewerkt en was wel toe aan een biertje. Groot voordeel van midden in de stad wonen, er is altijd wel iets te doen of een leuke plek om neer te strijken. Dit café was favoriet. Ik kwam er vaak want de eigenaar is de broer van een vriendin, het was zeg maar echt onze verzamelplek. Gingen we later nog wel ergens anders heen, of juist niet en bleven we tot lang na sluit hangen. Die middag stond Hans achter de bar. Hans hoorde bij het meubilair en ik blijkbaar ook, want hij tapte al een biertje voor me voordat ik hallo kon zeggen. Zo'n plek waar iedereen elkaar kent, het is altijd wel gezellig. Ik was die middag helemaal niet van plan om lang te blijven, maar van dat voornemen kwam niets. Het bier bleef stromen, het werd langzaam donker, ik zat prima 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden