EuroGames 2022

Het grootste, meerdaagse LGBTIQ+ sportevenement van Europa: de EuroGames. In de week na de 4Daagse zullen zo'n 2500 atleten uit heel Europa in 17 verschillende sporten de strijd met elkaar aangaan. Inschrijven kan nog!

Nijmegen maakt zich op voor de zomer van de EuroGames: Regenboogvlaggen zullen overal wapperen, een programma vol met rondleidingen, optredens, ontmoeting en veel sport wacht op jullie! Inmiddels zal komende dagen en weken steeds meer bekend worden gemaakt. Houd daarom de website en socials goed in de gaten en zorg dat je er eind juli bij bent!

Pink Activities

Evenementen zoals de EuroGames zijn bijzonder omdat je vrienden kunnen deelnemen aan de ene sport terwijl je zelf voor een andere sport kunt kiezen. Daarnaast worden diverse andere activiteiten (side events) georganiseerd. Bij de openings- en sluitingsceremonie van de EuroGames zullen verschillende bekende artiesten optreden en er zijn ook andere feestjes. Het totale aanbod zal gaandeweg op de website en Facebook verschijnen - daar wordt nu nog hard aan gewerkt - een deel staat er al op.

Een overzicht van de side events vind je hier!

Vrouwen vinden het gezellig om anderen te ontmoeten en bij teamsporten gaat dat meestal vanzelf. Bij individuele sporten of als je voor het eerst meedoet ontmoet je minder snel anderen. Daarom gaat Pink Activities speciaal hiervoor iets organiseren: Iedere dag ontmoeten we elkaar om 17.00 uur, de ene keer om samen in twee groepen te gaan eten (kies bij iedere dinner date uit één van de voorgestelde restaurants) of voor een interactive talk (onder het genot van een drankje elkaar beter leren kennen), de andere keer om samen naar de openings- en sluitingsceremonie te gaan en op vrijdagavond om samen naar iris LOVES iris – een nieuw eenmalig vrouwenfeest – te gaan. Aanmelden voor de activiteiten graag op voorhand via Pink.Activities@gmail.com voor het laatste nieuws en bij veel interesse kunnen we wat extra activiteiten plannen. It is all about fun and relaxation, because we are here to have a good time, aren't we?

Iris LOVES iris

Op 29 juli vanaf 21 uur zal DJ Miss Smile achter de draaitafel staan, ontdek je verschillende surprise acts en is de eenmalige, speciale 'most desired womens party' in Nijmegen een feit. Neem je vriendinnen mee en kijk voor tickets op de website of Facebook-pagina.

Zij aan Zij verloot 5x2 tickets!

Win! 2 kaartjes voor 'iris LOVES iris'

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

Ik ben Lies en vind het super leuk om mee te doen aan roze sporttoernooien. Ik ben iemand die dat vooral voor de gezelligheid doet, we spelen immers niet op het niveau van Roland Garros of Wimbledon. Het begon eigenlijk allemaal met een oproepje van iemand die met een (roze) groepje wilde gaan spelen in Nijmegen, daarvoor had ik nog nooit iets aan tennis gedaan en toen was ik een echte beginner. Het sprak me aan en ik begon met les, zo is het gekomen. Als snel vernam ik via dat groepje dat er ook roze toernooien waren. Toen werd ik benieuwd en kwam ik met een toernooi voor het eerst bij Smashing Pink terecht. Dat bleek verslavend te zijn, waardoor ik na 'mijn eerste' geen Pinkstertoernooi heb gemist. Daarna heb ik enkele jaren het Valentijnstoernooi in regio Eindhoven mee georganiseerd, zo jammer dat die tennishal werd gekocht en gesloopt door het naastgelegen bedrijf. Zo'n weekendtoernooi maakt me blij, alsof ik twee weken vakantie heb gehad. Mijn eerste EuroGames was in Utrecht, daarna volgden onder andere Antwerpen, Barcelona en Rotterdam. Ook aan de Outgames in Kopenhagen en Antwerpen heb ik fantastische herinneringen evenals de Gaygames in Keulen en Parijs die mijn aandacht trokken. Als je ooit als kind hebt gespeeld, dan geldt nu ook nog steeds: 'Jong geleerd, oud gedaan', net als fietsen, dat verleer je ook niet. ;-)

Sporten

Van badminton en ballroom dancing tot golf, tennis en zwemmen: Er wordt dit door de 2500 atleten uit heel Europa gestreden in 17 verschillende sporten. Een overzicht vind je hier. Voor het eerst dit jaar zijn ook Martial arts toegevoegd aan het programma, met dank aan de inzet van Gisèle en Lenny:

Gisèle woont in Leeuwarden en is karateka en jijitsuka. Zij las op ZijaanZij.nl over Poink, de community in Arnhem en Nijmegen. Daar moest ze mee in contact komen, want ze wilde tijdens de EuroGames de Martial Arts op het programma. De mail die Gisèle naar Poink stuurde, kwam terecht bij Lenny en ze gingen videobellen om erover in gesprek te gaan. Waar ze allebei geen rekening mee hadden gehouden gebeurde: de vonk sloeg over. Lenny ging vervolgens voor de liefde door het vuur en wierp zich op als coördinator martial arts. Er kwam een prachtig programma en iedereen kan zich nog inschrijven om mee te doen. Meer info vind je hier.

 

Podcast: LHBTI en sport

In gesprek over de ins en outs van LHBTI en sport ter gelegenheid van de 100 dagen countdown tot de EuroGames van 27 - 30 juli: Op donderdagavond 21 april vond er een live podcast opname in LUX Nijmegen plaats door de dames Anja van Hout en Jolanda van Gool van de Brabantse potcast. In een erg mooi open gesprek ging het onder meer over het belang van EuroGames. Enerzijds betekent het een zo fijn samenzijn, maar anderzijds ook de vrijheid van sporten, wat lang nog niet overal zo vanzelfsprekend is.

[Spotify]

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden