Queer Summer

Op Picl vieren we de Summer of Love 2022. Met iedereen! Want liefde is van iedereen en voor iedereen.

In juni was het wereldwijd Pride Month. Een maand om samen de liefde te vieren en je te laten horen voor de LHBTIQ+ community. Daar staan we op Picl ook graag bij stil. Daarom vieren we in juli en augustus de Summer of Love 2022 met deze prachtige Queer films. Zeven films over kunnen zijn wie je bent en liefhebben wie je wil. Want of het nu een eerste liefde is, een onbeantwoorde crush, een zinderende romance, of een scharrel met een gevaarlijk randje; liefde is er voor iedereen.

 

My First Summer van Katie Found is als onderdeel van deze zomerse selectie exclusief te zien op Picl. Een opmerkelijke, tedere debuutfilm die herinnert aan andere eerste liefdes uit de filmgeschiedenis met een idyllisch doch donker randje.

Afgezonderd van de wereld probeert de 16-jarige Claudia in My First Summer het verlies van haar moeder te verwerken. Wanneer de opgewekte tiener Grace plots als een fata morgana in de tuin verschijnt, vindt ze echter opnieuw levensvreugde. De twee zoeken in het geheim troost, vriendschap en intimiteit bij elkaar. Maar hun pastelkleurige, suikerzoete liefde wordt bedreigd door Claudia's trieste verleden dat weerklinkt in elke kamer van het afgelegen landhuis.

"I made My First Summer as a gift to my younger self.

It’s what I wish I saw whilst I was navigating my sexuality."

- Katie Found

 

 

Het Queer Summer programma bestaat hiernaast uit nog zes films over kunnen zijn wie je bent en liefhebben wie je wil: Futur Drei, Laurence Anyways, And then We Danced, L’Inconnu Du Lac, Lola Vers La Mer en Kokon (première). My First Summer is als onderdeel van het Queer Summer programma te zien op Picl van 14 juli t/m 31 augustus.

website: Picl Queer Summer

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

One in a million

LGBTQIA+ films voor iedereen: een gezamenlijke missie om te vieren dat we uniek zijn. 1 miljoen mensen €1 doneren om wereldwijde LGBTQIA+ representatie naar een hoger plan te tillen.

Lees verder

Respect for Marriage Act

Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus schrapte, kwam ook de vrijheid om te trouwen op losse schroeven te staan. Een nieuwe wet biedt meer bescherming.

Lees verder

Leesvoer 2022

Fleur Pierets, Claudia de Breij, Sara Kroos, Nina Polak, Hannah Gadsby en meer binnen- en buitenlandse auteurs schreven dit jaar een bonte verzameling boeken. We maakten een divers (en nooit compleet) overzicht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden