Toptennisster neemt voortouw

We hebben er weer een rolmodel bij: De Russische Daria Kasatkina (25) heeft laten weten dat ze een vriendin heeft. Met haar statement wil Daria duidelijk maken dat er in Rusland anders gekeken moet worden naar homoseksualiteit. Nu is het een onderwerp waar niet over gesproken mag worden.

Daria geeft aan dat het voor jongeren belangrijk is dat sporters en andere bekende of beroemde mensen open zijn over hun geaardheid. Daarom neemt zij nu het voortouw. 'In de kast blijven kan niet, het kost veel te veel energie omdat je er altijd mee bezig bent, tot je uit de kast komt. Het belangrijkste is dat je vrede hebt met jezelf en je eigen keuzes maakt. Dat is het enige wat telt. Fuck alle anderen.' Daria zegt over 'gay-zijn' in Rusland: 'Als het een keuze was, dan maak je die niet. Zeker niet in Rusland. Maar je moet wel trouw zijn aan jezelf.' De video vind je hier.

Foto boven: Maart 2021- Daria Kasatkina tijdens de prijsuitreiking van de St. Peterburg Ladies Tennis Trophy, gemaakt door Maksim Konstantinov.

Daria is nummer 12 op de wereldranglijst en de beste tennisster in Rusland. Ze is de eerste Russische tennisster die uit de kast komt. 

Op Instagram plaatste Daria, direct na het interview waarin ze publiekelijk uit de kast kwam, een foto van haar samen met haar vriendin Natalia.

[Volg haar via @kasatkina]

Daria woont op dit moment in Spanje. NOS-correspondent Iris de Graaf denkt dat Daria niet snel zal terugkeren naar Rusland: 'Het is vrij bijzonder dat Kasatkina zich publiekelijk uitspreekt. Topsporters zijn de nationale trots van de Russische overheid. Maar als je uit de kast komt, verdwijnt die trots als sneeuw voor de zon. Je kunt uit je team worden gezet, een boete krijgen, of zelfs worden vastgezet.'

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden