Ex-gezin

'Het zit me zó niet lekker. Ik ben twee jaar met mijn vriendin en het is me inmiddels wel duidelijk dat ze niet snel van haar ex zal loskomen. De ex heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk met een man, maar mijn vriendin voelt zich nog altijd tweede mama. Dat is op zich natuurlijk helemaal oké, maar haar betrokkenheid bij dit gezin neemt voor mij toch wel grote vormen aan.

Ze gaat naar alle verjaardagen en andere speciale gelegenheden, zoals afzwemmen en schoolmusicals, spendeert weekenden en zelfs vakanties met het drietal. Het is fijn dat het geen haat en nijd-scheiding was, maar ik heb toch het gevoel dat ik er regelmatig wat bijbungel. We hebben beiden niet onbeperkt vrije dagen, onze vakanties zijn dan ook noodgedwongen kort en altijd afgestemd op de agenda van het gezin van de ex. Aankaarten van deze kwestie is lastig. Het zou mijn vriendin vooral om het belang van de kinderen gaan. Wat zou jij doen?'

 

Maak duidelijk dat jij nu de basis bent
'Je geeft aan dat aankaarten lastig is. Toch is dat wat er moet gebeuren om ook jouw kant en daarmee jouw behoeften naar voren te brengen. Het is prima dat jouw vriendin geniet van het gezinsleven. Uit je verhaal blijkt dat je de situatie goed accepteert. Alleen naast het belang van de kinderen is er ook jouw belang.
Haar basis is nu met jou. Zij mag de kinderen belangrijk vinden in haar leven, maar ze kan niet altijd maar het

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden