Pride in Nijverdal

De grote Prides van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam ken je waarschijnlijk wel. Maar hoe zou het zijn om een Pride te organiseren in een kleinere plaats? Dat zie je in de nieuwe mini-docu van 3FM en HUMAN op het Instagramkanaal van NPO 3FM.

Foto's: Anne van Kooij

3FM-dj Timur Perlin ging op bezoek bij Kimberley in Nijverdal. Timur deed een oproep op de radio: 'In welk dorp moet 3FM een Pride organiseren?' In Nijverdal werd dat wel tijd, vond Kimberly. Zij is al acht jaar uit de kast, maar merkt dat gay-zijn in haar dorp nog steeds een taboe is.

In de mini-docu gaat Kimberley langs sleutelfiguren tijdens haar coming-out en zie je of het dorp überhaupt wel klaar is voor een Pride.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NPO 3FM (@npo3fm)

 

De docu zie je hier, op het Instagram kanaal van NPO 3FM of op via de NPO 3FM website.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden