Pride in Nijverdal

De grote Prides van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam ken je waarschijnlijk wel. Maar hoe zou het zijn om een Pride te organiseren in een kleinere plaats? Dat zie je in de nieuwe mini-docu van 3FM en HUMAN op het Instagramkanaal van NPO 3FM.

Foto's: Anne van Kooij

3FM-dj Timur Perlin ging op bezoek bij Kimberley in Nijverdal. Timur deed een oproep op de radio: 'In welk dorp moet 3FM een Pride organiseren?' In Nijverdal werd dat wel tijd, vond Kimberly. Zij is al acht jaar uit de kast, maar merkt dat gay-zijn in haar dorp nog steeds een taboe is.

In de mini-docu gaat Kimberley langs sleutelfiguren tijdens haar coming-out en zie je of het dorp überhaupt wel klaar is voor een Pride.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NPO 3FM (@npo3fm)

 

De docu zie je hier, op het Instagram kanaal van NPO 3FM of op via de NPO 3FM website.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden