Pride in Nijverdal

De grote Prides van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam ken je waarschijnlijk wel. Maar hoe zou het zijn om een Pride te organiseren in een kleinere plaats? Dat zie je in de nieuwe mini-docu van 3FM en HUMAN op het Instagramkanaal van NPO 3FM.

Foto's: Anne van Kooij

3FM-dj Timur Perlin ging op bezoek bij Kimberley in Nijverdal. Timur deed een oproep op de radio: 'In welk dorp moet 3FM een Pride organiseren?' In Nijverdal werd dat wel tijd, vond Kimberly. Zij is al acht jaar uit de kast, maar merkt dat gay-zijn in haar dorp nog steeds een taboe is.

In de mini-docu gaat Kimberley langs sleutelfiguren tijdens haar coming-out en zie je of het dorp überhaupt wel klaar is voor een Pride.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NPO 3FM (@npo3fm)

 

De docu zie je hier, op het Instagram kanaal van NPO 3FM of op via de NPO 3FM website.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden