Pride in Nijverdal

De grote Prides van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam ken je waarschijnlijk wel. Maar hoe zou het zijn om een Pride te organiseren in een kleinere plaats? Dat zie je in de nieuwe mini-docu van 3FM en HUMAN op het Instagramkanaal van NPO 3FM.

Foto's: Anne van Kooij

3FM-dj Timur Perlin ging op bezoek bij Kimberley in Nijverdal. Timur deed een oproep op de radio: 'In welk dorp moet 3FM een Pride organiseren?' In Nijverdal werd dat wel tijd, vond Kimberly. Zij is al acht jaar uit de kast, maar merkt dat gay-zijn in haar dorp nog steeds een taboe is.

In de mini-docu gaat Kimberley langs sleutelfiguren tijdens haar coming-out en zie je of het dorp überhaupt wel klaar is voor een Pride.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NPO 3FM (@npo3fm)

 

De docu zie je hier, op het Instagram kanaal van NPO 3FM of op via de NPO 3FM website.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden